Slovenskí poslanci si zmerali sily s britskými úradníkmi. Spojil ich futbal

6.7.2024 18:58

Za sedem dní už druhé stretnutie Slovenska proti Anglicku. Teraz si sily nezmerali profesionálni futbalisti, ale poslanci a zamestnanci britských ministerstiev.

Hoci súperia na parlamentnej pôde, dokázala ich spojiť futbalová lopta. Poslanci si zmerali sily s hráčmi zastupujúcimi britské ministerstvá.

"Hlavnou myšlienkou je spojiť sa, možno prejaviť nejakú súdržnosť, nejaké priateľstvo medzi Slovenskom a Veľkou Britániou," uviedol Marek Lackovič, poslanec NR SR.

Aj keď sme prehrali 4:2, slovenskí poslanci siahli na dno síl.

Marián Viskupič, poslanec NR SR a podpredseda strany SaS, s úsmevom povedal: "Myslím si, že sme pre svoje telo niektorí urobili viac než je zvyknuté."

"Ja to hodnotím veľmi dobre, šport zvíťazil. Mali sme väčšie obavy, uhrali sme veľmi dobrý výsledok," okomentoval športovú udalosť Augustín Hambálek, poslanec NR SR.

Pochvala od súpera

"Hráči slovenského parlamentu dali najkrajší gól, bola to výborná príležitosť, ale taktiež sme na to dobre reagovali. Bavili sme sa, myslím si, že to bolo hlavné. Futbal je priateľský, je to zábava," pozitívne ohotnotil priateľské športové stretnutie Andrew Wells, zástupca veľvyslanca Spojeného kráľovstva.

Poslanci sa netajili tým, že by chceli oplatiť osemfinálovú prehru z EURA z minulého týždňa, keď sme Anglicku podľahli 1:2.

Rovnako aj Alex Aiken, hráč anglického mužstva, nešetril pozitívnymi slovami: "Ďakujeme za tento domáci stánok, hrali ste veľmi dobre. Bol to veľmi dobrý súťažný výkon. Myslím si, že celkovým víťaz je šport a slovensko- britské priateľstvo."

Aj keď sme prehrali, hlavný cieľ stretnutia organizátori splnili.

"Šport vždy spájal, šport nepozná hraníc, šport nepozná politické strany, nepozná farbu pleti. Šport je výborný," uzavrel Hambálek.

Poslanci dúfajú, že si takýto zápas zopakujú a oplatia britským úradníkom prehru.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok