Novodobý trend svadby snov v Číne. Svoje "áno" si môžu povedať už aj domáci miláčikovia

7.7.2024 05:45

Svadba snov v malebnom vonkajšom prostredí, s bielymi čipkovanými šatami a lahodnou tortou. Ideálny deň pre zlatých retrieverov Bree a Bonda, aby si za prítomnosti svojich najbližších ľudských a psích priateľov vyštekli svoje "áno", informovala agentúra Reuters.

psy, retríver
Foto: Profimedia

Vládna politika v Číne zatiaľ nedokázala podporiť uzatváranie manželstiev v rýchlo starnúcej spoločnosti, v ktorej klesá počet obyvateľov a v ktorej je miera sobášnosti aj pôrodnosti stále nízka.

Psia svadba

Psie svadby sú však na vzostupe, pričom tento trend je spôsobený popularitou domácich psov a ochotou ľudí míňať na ne peniaze. Podľa informácií sa výdavky na chlpatých spoločníkov v roku 2023 oproti predchádzajúcemu roku zvýšili o 3,2 % na 279,3 miliardy jüanov (približne 35,5 miliardy eur).

"Ľudia majú svadby. Prečo by ich nemohli mať aj psy?" povedal Rye Ling, majiteľ Bree, keď viedol svoju fenku k oltáru, kde sľúbila, že sa bude vždy deliť o dobroty a hrať sa so svojím manželom Bondom.

Čo ukázal prieskum

Podľa prieskumu spoločnosti Acuity Knowledge Partners bude do roku 2023 v mestských oblastiach Číny žiť viac ako 116 miliónov psov a mačiek.

Ak by boli tieto domáce zvieratá rovnomerne rozdelené medzi čínsku mestskú populáciu, znamenalo by to, že približne každý ôsmy Číňan žijúci v meste má mačku alebo psa. Väčšina majiteľov a majiteliek má menej ako štyridsať rokov.

Ling a jeho priateľka Gigi hovoria, že sami sa so svadbou neponáhľajú. Niekoľko mesiacov však starostlivo plánovali svadobný obrad pre svojich štvornohých miláčikov, najali si profesionálnych fotografov, navrhli svadobný album a objednali na mieru vyrobenú tortu za 800 jüanov (cca 101 eur) s postavičkami Bree a Bonda.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok