V lete nás čaká lacnejšie cestovanie. Železnice prišli s výletnými vlakmi

5.7.2024 07:33

V lete nás čaká lacnejšie cestovanie vlakom. Tisíce Slovákov si chce užiť dovolenku práve na Slovensku. Naše železnice preto prišli s výletnými vlakmi.

O ekologickosti vlakov nie je pochýb. Vyhnete sa kolónam na hlavných ťahoch, cestujete pohodlne a ešte aj ušetríte. Minulý rok cestu vlakom využilo 60 miliónov ľudí.

"Vlani sme v letných mesiacoch prepravili celkom 18,6 milióna cestujúcich, čo predstavuje nárast oproti predošlej letnej sezóne o približne 5 percent. Najvyťaženejšími úsekmi aj počas prázdnin sú už tradične úseky okolo krajských miest a hlavného mesta Bratislavy," uviedla Železničná spoločnosť Slovensko v stanovisku.

Najobľúbenejšie sú hrady, zámky, kúpele či národné parky

Najobľúbenejšie destinácie Slovákov ale aj zahraničných turistov sú, hrady, zámky, kúpele či národné parky. 

"Okrem lístkov Slovak podporia cestovný ruch aj letné spoje, ktoré doplnia klasickú vlakovú dopravu," podotkol hovorca ZSSK Dominik Drevický.

Ceny lístkov závisia od veku a od toho koľko dní chcete cestovať. Za týždenný lístok zaplatíte 29 eur a stačí vám len občiansky preukaz. Pre mladých do 26 rokov stojí na mesiac tak isto. Tretia skupina si mesačný lístok kúpi za 49 eur. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok