Bizarné sankcie v Chorvátsku. Za partnerskú hádku môžete dostať niekoľko tisícovú pokutu

4.7.2024 09:22

Partnerské hádky stoja veľa nervov a energie a na Jadrane k nim musíme pripočítať tučné pokuty. V destináciách, ktoré sú veľmi obľúbené, sú totiž realitou. Informoval o tom portál tn.nova.cz.

Dobrá správa pre Slovákov. Chorvátsko chce nahradiť mýtne brány elektronickým systémom
Foto: TA3

Narušenie verejného poriadku

V destináciách ako Split alebo Dubrovník za protispoločenské správanie, ktoré môže zahŕňať aj partnerskú hádku, môžu naúčtovať naozaj mastnú pokutu. Pokuta sa môže vyšplhať až na štyritisíc eur.

Hrozbu vysokých pokút v Chorvátsku pre český web potvrdil aj hovorca Asociácie cestovných kancelárií a agentúr (ACK) Jan Papež. "Oficiálne sa o pokutách za partnerské hádky nehovorí. Ide skôr o to, že niekto môže takúto hádku interpretovať ako narušenie verejného poriadku," vysvetlil.

"Samozrejme, zákon je vždy flexibilný a keď chcete niekoho potrestať, dajú sa použiť rôzne paragrafy. Takže ľudia by si mali dávať pozor, aby nijakým spôsobom nenarušili verejný poriadok," upozornil hovorca.

"Aj v iných populárnych destináciách po celom svete miestnych obyvateľov odrádzajú turisti. A žiadajú políciu, aby prijala prísnejšie opatrenia," povedal Papež.

"Turisti by si preto mali dávať väčší pozor na to, ako sa správajú. A ak sa už dostanú do konfliktu s políciou, môže im pomôcť poistenie, ktoré pokrýva poskytovanie právnych služieb počas cestovania," spresnil odborník pre tn.nova.cz.

Často podľa neho stačí upozorniť ženy a mužov v uniforme, že sa budete obracať na právnikov. "Potom môžu dokonca ustúpiť od udelenia pokuty zo strachu, že sa dostanú do problémov," poradil Papež.

Pozrite si reportáž z 25. júla 2023 o návykoch dovolenkároch:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok