Tatar sa vracia do známeho prostredia. Podpísal kontrakt s New Jersey Devils

2.7.2024 21:37 , Aktualizované: 2.7.2024 21:59

Talentovaný slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar pokračuje v NHL. Informoval o tom klub New Jersey Devils na sieti X. V tíme sa stretne so Šimonom Nemcom.

Tatar
Foto: TASR/Martin Baumann

"Sme nadšení, že ťa máme späť, Tomáš," napísali Devils na sociálnej sieti X. V klube pôsobil už dávnejšie.

Klub New Jersey Devils sa dohodol na ročnej zmluve v hodnote 1 800 000 dolárov s útočníkom Tomášom Tatarom, ktorý je neobmedzeným voľným hráčom. Oznámil to prezident a generálny manažér New Jersey Devils Tom Fitzgerald.

Kde hral Tatar

Tatar začal uplynulú sezónu v Colorade, za ktoré odohral 27 zápasov s bilanciou jeden gól a osem asistencií. Následne ho vymenili do Seattle, kde v 43 stretnutiach zaznamenal osem gólov a sedem asistencií.

V New Jersey si už v minulosti odkrútil dve sezóny, v drese "diablov" absolvoval 158 zápasov (35 gólov, 43 asistencií).

V NHL hrával Tatar aj za Detroit, Montreal a Vegas. Celkovo odohral 853 stretnutí v základnej časti (220+259), ďalších 52 pridal v play off (7+6). "Diabli" už pred ním angažovali brankára Jacoba Markströma, obrancov Bretta Pesceho a Brendena Dillona, ale aj útočníkov Paula Cottera a Stefana Noesena.

Tatar reprezentoval Slovensko na šiestich majstrovstvách sveta, dvakrát bol kapitánom. V zbierke má striebornú medailu z roku 2012.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok