Návrat do súťažného kolotoča. Djokovičovi vyšiel zápas vo Wimbledone

2.7.2024 18:33

Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi vyšiel návrat do súťažného kolotoča po mesačnej pauze a operácii kolena. V 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone zdolal v pozícii nasadenej dvojky českého kvalifikanta Víta Kopřivu 6:1, 6:2, 6:2. Pre sedemnásobného šampióna to bol prvý duel od júnového osemfinále Roland Garros.

Wimbledon, Džokovič
Foto: TASR/AP

Zverev si poradil so Španielom

Nemec Alexander Zverev si ako nasadená štvorka poradil so Španielom Robertom Carballesom Baenom 6:2, 6:4, 6:2.

"Veľmi ma potešilo, ako som sa dnes cítil na kurte. Ďakujem fanúšikom za podporu. Snažil som sa myslieť viac na hru a menej na koleno. Pokúsil som sa čo najlepšie pripraviť na tento prestížny turnaj. Môžem byť rád, že počas kariéry ma obchádzali zranenia. Bola to iba moja druhá operácia, v minulosti som som sa podrobil chirurgickému zákroku lakťa. Veľká vďaka patrí môjmu chirurgovi, ktorý odviedol skvelú prácu. Bez neho by som nemohol štartovať na tohtoročnom Wimbledone," uviedol Djokovič v pozápasovom interview.

Poľiak Hubert Hurkac, semifinalista z roku 2021, zvíťazil v úvodnom kole v pozícii nasadenej sedmičky nad Moldavcom Raduom Albotom 5:7, 6:4, 6:3, 6:4.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok