Pražské letisko sa zmieta v chaose. Lietadlá odlietajú bez kufrov, batožinu nemá kto naložiť

2.7.2024 14:47 , Aktualizované: 2.7.2024 18:48

Začiatok letných prázdnin sa na pražskom letisku nesie v znamení chaosu. V posledných dňoch čakajú cestujúci vracajúci sa do Česka dlhé hodiny na vyzdvihnutie svojej batožiny. V niektorých prípadoch sa kufre údajne vôbec nedostali do lietadiel do dovolenkových destinácií. Handlingové spoločnosti bojujú s nedostatkom zamestnancov, píšu novinky.cz.

Vedenie nekomunikovalo

Cestujúci poukazujú na úplný kolaps pri výdaji batožiny s niekoľkohodinovým čakaním.

"Príletová hala dnes večer úplne skolabovala - na batožinu bolo potrebné čakať 3 až 4 hodiny, zrejme pre nedostatok personálu. Ľudia boli doslova uväznení pri pásoch bez akýchkoľvek informácií, vysvetlenia či snahy letiska pomôcť," uvádza sa v príspevku, ktorý zverejnil profil Liboc.info.

Dlhé čakanie potvrdila spravodajskému portálu aj žena, ktorá sa vrátila z dovolenky z Grécka. Spolu s rodinou čakala na vybavenie batožiny približne 3,5 hodiny. "Bolo to naozaj smutné. Ľudia volali vedeniu letiska, nikto neodpovedal. Začalo sa to až s novou rannou zmenou," povedala.

O problémoch informovali na sociálnych sieťach aj zástupcovia letiska a istej spoločnosti. Práve klienti dopravcu sa už v nedeľu (30. 6.) večer trápili s dlhými čakacími lehotami.

Problém však nie je len pri vykladaní lietadla, ale aj pri nakladaní. "Pražské letisko sa nestará o ľudí a posiela lietadlá bez kufrov. Takto odletelo už viac ako päť lietadiel. Z letiska sa tak stáva čierna diera na kufre," uviedla žena na sociálnej sieti podľa Noviniek.

Rýchlo prijímajú nových ľudí

Letisko Praha a handlingová spoločnosť sa za problémy ospravedlnili. Uviedli, že situáciu riešia a batožinu posielajú do cieľových destinácií najbližším dostupným letom.

"Prioritou je teraz naložiť batožinu na odlety. Môže sa tak oneskoriť vykladanie batožiny pre cestujúcich, ktorí sa vracajú do Prahy. Ak cestujúci nechcú čakať na svoju batožinu, odporúčame im, aby na reklamačnom oddelení alebo na webovej stránke leteckej spoločnosti vyplnili formulár, ktorý bude v colnom priestore prepojený s QR kódom a batožinu im bezplatne odvezie domov handlingová spoločnosť," uviedla hovorkyňa pražského letiska Klára Divíšková.

Dodala, že dôvodom tejto situácie je kombinácia vonkajších vplyvov, ako sú preťaženie leteckej dopravy, veľké meškania a náhly nedostatok ľudí v handlingovej spoločnosti v čase špičky. Je to spôsobené tým, že skutočná prevádzka je vyššia, ako sa predpokladalo.

"Handling sa naďalej snaží zabezpečiť ďalších zamestnancov buď priamo, alebo prostredníctvom personálnych agentúr. Administratívni pracovníci letiska teraz pomáhajú v oblasti triedenia a reklamácií," uviedla Divíšková.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok