Pátranie s tragickým koncom. V Chorvátsku našli bezvládne telo nezvestnej Češky

1.7.2024 17:50

Češku Máriu B., ktorú od piatka hľadali chorvátski horskí záchranári, hasiči a polícia na Makarskej riviére, našli mŕtvu v oblasti letoviska Drvenik. Ďalšia česká seniorka, ktorá sa stratila 16. júna, je zapísaná v chorvátskom registri nezvestných osôb.

chorvátsko, polícia
Foto: X / Otvoreno.hr

"Napriek úsiliu a obetavosti všetkých, ktorí sa podieľali na pátraní, je výsledok veľmi smutný a tragický," uviedol v nedeľu portál Dnevnik.hr.

Telo 76-ročnej Márie B. našiel dron relatívne blízko pláže Donja Vala pri Drveniku, kde ju videli naposledy.

Cestovala s priateľmi

"Jej priatelia, s ktorými cestovala do Chorvátska, nahlásili, že je nezvestná v piatok večer, keď sa nevrátila z prechádzky na svahoch nad Drvenikom," uviedli chorvátski horskí záchranári, píše portál Dnevnik.hr.

"Oceňujeme solidaritu a odvahu všetkých, ktorí sa zúčastnili na záchrannej akcii, ako aj podporu dobrovoľníkov a miestnej komunity," uviedli horskí záchranári zo stanice Makarska, ktorí pátraciu akciu zorganizovali.

Podľa portálu sa na tele Márie B. nenašli žiadne zjavné známky cudzieho zavinenia.

Chorvátsky register

V chorvátskom registri nezvestných osôb sa nachádza ďalšia česká seniorka. Ide o 70-ročnú Svatavu Procházkovú, ktorá sa stratila 16. júna.

Podľa chorvátskych orgánov ju naposledy videli 16. júna v kempe Živogošče na Makarskej riviére.

Mala oblečené biele tričko s dlhými rukávmi, modré džínsy a bielo-ružové tenisky. Do registra nezvestných osôb bola zaradená 18. júna, píšu novinky.cz.

Pozrite si archívnu reportáž z 11. júna 2024 o tragédii v centre Záhrebu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok