Štát odškodní rodiny obetí dopravnej nehody pri Nových Zámkoch. Vyplatí im desaťtisíce eur

1.7.2024 16:03

Štát by mal vyplatiť rodinám obetí vlakového nešťastia pri Nových Zámkoch po 50-tisíc eur. Informoval o tom ministerstvo dopravy, podľa ktorého už rezort pripravil na rokovanie vlády príslušný materiál.

vlak Nové Zámky nehoda
Foto: TASR/Henrich Mišovič

Ministerstvo dopravy pripravilo návrh na odškodnenie rodín obetí nedávnej dopravnej nehody, ktorý by mala vláda schváliť v stredu (3. júla).

Každá rodina dostane 50-tisíc eur ako finančnú pomoc.

Zlyhanie jednotlivca

„Je nám nesmierne ľúto toho, čo sa minulý štvrtok stalo. Aj keď predbežné výsledky vyšetrovania ukazujú, že išlo o zlyhanie jednotlivca a nie technický alebo systémový nedostatok, rozhodli sme sa, že pozostalých po tomto nešťastí odškodníme,“ uviedol minister dopravy Jozef Ráž.

Minister Ráž už predložil tento návrh na stredajšie výjazdové rokovanie kabinetu, kde sa vláda zaviaže vyplatiť rodinám obetí finančné prostriedky v krátkom čase.

Skontrolovanie funkčnosti priecestia

V pondelok spolu s generálnym riaditeľom ŽSR Alexandrom Sakom navštívil miesto nehody pri Nových Zámkoch, aby skontroloval jeho funkčnosť.

„Môžem skonštatovať, že technicky je priecestie v poriadku, svetelná signalizácia aj rampy fungujú bez akýchkoľvek problémov. Na priecestí je vymenená jedna rampa, ktorá sa poškodila pri nehode,“ zhodnotil minister dopravy.

Pozrite si archívnu reportáž z 28. júna o dopravnej nehode v Nových Zámkoch.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok