Prípad šikanovaného Romana z Parchovian má dohru. Jeho spolužiačku obvinili z účasti na samovražde

1.7.2024 11:28

V prípade samovraždy žiaka 9. ročníka ZŠ v Parchovanoch Romana polícia obvinila jeho spolužiačku pre zločin účasti na samovražde. Policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie mladistvej S.Š. na základe pokynu Krajskej prokuratúry Košice dňa 21. júna, píšu noviny.sk.

polícia Bratislava auto
Foto: Facebook/Polícia SR

Zločin účasti na samovražde je založený na skutkovom základe podľa Trestného zákona: "Kto iného pohne k samovražde alebo inému k samovražde pomáha, ak došlo aspoň k pokusu samovraždy, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky." 

Polícia Romanovej spolužiačke vzniesla obvinenie pre prísnejšiu formu spáchaného zločinu, keďže Roman bol v čase tragédie mladistvý, mal 15 rokov a bol teda zo zákona chránenou osobou, píše TV Joj.

Na obvinenie hlavnej podozrivej Romanov otec pre televíziu reagoval len stručne: "Áno, o obvinení spolužiačky som už bol informovaný. Počkáme aj s naším právnikom na oficiálne doručenie obvinenia. Uvedomujem si, aké následky táto skutočnosť môže priniesť obvinenej. Preto sa ďalej k obvineniu zatiaľ vyjadrovať nebudem."

V obci Parchovany neďaleko Trebišova ešte 21. novembra 2023 skočil zo strechy základnej školy len 15-ročný žiak. Romana následne previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahol.

Základná škola Parchovany, na ktorej sa incident odohral, podala trestné oznámenie. Učitelia dostávali anonymné vyhrážky. Škola však tvrdí, že na svojej pôde neevidovala šikanu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok