Premiér bude mať po atentáte trvalé následky, potvrdil Kaliňák. Naznačil aj ďalšie detaily o jeho stave

30.6.2024 13:09 , Aktualizované: 30.6.2024 15:03

Premiér Robert Fico bude mať po atentáte trvalé následky pohybového aparátu. Vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák to potvrdil v relácii RTVS O 5 minút 12 aj pre ta3. Naznačil, že predseda vlády má problémy s brušnou dutinou.

Ficov stav sa zlepšuje

Fico sa však podľa Kaliňáka čoskoro objaví na verejnosti. Opätovne odsúdil atentát na predsedu vlády a poďakoval zdravotníkom. Zároveň tlmočil svoje výhrady k lex atentát.

"Nedá sa povedať, že by išlo všetko úplne podľa plánu, ale môžeme povedať, že stav sa už natoľko zlepšil, že sa pán premiér aktívne zapojil do diskusií k samitu, ktorý bol tento týždeň a neformálnemu, ktorý bol ešte pred desiatimi dňami," priblížil Kaliňák.

Poznamenal, že lekári robia všetko preto, aby mohol premiér vykonávať svoju prácu s plným nasadením, hoci bude mať aj trvalé následky.

S predsedom vlády je v kontakte na dennej báze, stretávajú sa aj osobne. Premiér podľa Kaliňáka momentálne bojuje o to, "aby sa mohol vrátiť do plného zdravia" a vykonávať svoju funkciu s plným nasadením.

"Nie je to ešte zďaleka ideálne. Po strelnom poranení brušnej dutiny jednoducho tie orgány nepracujú ako keď ste mali 17 alebo 30. Je to ešte stále veľmi nevypočitateľné," zdôraznil Kaliňák.

Pozrite si reportáž o tom, ako parlament schválil balíček lex atentát.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok