V Banskej Bystrici vládne nervozita, R1 sa stále nestavia. Ak spadne most, vodičov čaká peklo

30.6.2024 12:16

V Banskej Bystrici vládne nervozita. Koncom apríla poklepali základný kameň pokračovania R1, ale stále sa nestavia. Jediný most spájajúci mesto s Horehroním je však v havarijnom stave. Ak spadne alebo ho budú musieť zatvoriť, vodičov čakajú aj 200 kilometrové obchádzky.

Roky sľubované pokračovanie rýchlostnej cesty R1 z Banskej Bystrice po Slovenskú Ľupču oznámili ešte na jar zástupcovia štátu a diaľničiarov poklepaním základného kameňa.

Prešli 2 mesiace a žiadne práce sa nezačali. Podľa diaľničiarov je dôvodom vegetačné obdobie. Pre hniezdenie vtáctva nemôžu pristúpiť k výrubom stromov a musia preto čakať.

Posunutie výstavby však pobúrilo samosprávy a kritizoval to aj prezident Peter Pellegrini. Práve tento úsek R1 má odvrátiť hroziaci dopravný kolaps, ktorý môže nastať, ak uzatvoria havarijné mosty na ceste 1/66 alebo v Šalkovej.

Momentálne sa totiž aktualizuje posudok na most. Ak bude hotový, požiadajú okresný úrad o vyhlásenie mimoriadnej situácie, aby sa s prácami začalo čo najskôr a nie až o pol roka.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok