Veľký deň sa zmenil na drámu. Na svadbu vtrhli ozbrojenci a začali strieľať do ľudí

30.6.2024 09:50 , Aktualizované: 30.6.2024 15:18

Jeden človek prišiel o život a štyria ďalší utrpeli zranenia po streľbe na svadbe v meste Thionville v Lotrinsku na východe Francúzska. S odvolaním sa na nemenovaný policajný zdroj o tom informovala agentúra AFP.

svadba nevesta ženích
Foto: TASR/Henrich Mišovič (ilu)

Terčom boli hostia, nie svadba

Dva zranenia sú v kritickom stave. Predpokladaní páchatelia – niekoľko zamaskovaných ozbrojencov – sú na úteku. Terčom útoku nebola svadba, ale hostia. Zrejme išlo o vyrovnávanie účtov pri obchode s drogami, dodal policajt.

Na svadbe v Eden Palace bolo zhruba 100 ľudí, keď nad ránom do sály vtrhlo niekoľko ťažko ozbrojených osôb a začalo na hostí strieľať z brokovníc a z automatickej pušky kalašnikov. Keď dorazila privolaná pomoc, ozbrojenci odišli, napísal na svojom webe regionálny denník Le Républicain Lorrain.

Najprv písal, že bol pri streľbe zabitý asi dvadsaťročný muž, neskôr upresnil, že zranený tridsiatnik zomrel pri prevoze do nemocnice, a že ďalší traja zranení sú vo vážnom stave.

Prišli si vybaviť účty

Ľahké zranenie a psychický otras utrpela tehotná žena, ktorú záchranári ošetrili spolu s ďalšími zranenými, vrátane muža poraneného úlomkom skla, dodal server. Polícia potom začala na mieste zaisťovať dôkazy vrátane mnohých nábojníc.

"Skupina svadobčanov si vyšla asi o štvrť na dve v noci zafajčiť a v tom prišli traja ťažko ozbrojení chlapi, ktorí vypálili niekoľko desiatok rán ich smerom," povedal agentúre AFP nemenovaný policajný zdroj. Útočníci podľa nich prišli terénnym vozidlom, pravdepodobne BMW, ale vyšetrovatelia nevedia, či neprišli z Nemecka alebo Luxemburska, čo je len asi 15 kilometrov od mesta.

"Vyzerá to úplne jasne na vybavovaní účtov z obchodov s drogami. Svadba ako taká terčom nebola, išlo skôr o ľudí, ktorí na tú svadbu prišli," dodal. Podľa zdroja išlo o hostí z radov tureckej komunity žijúcej v susednom meste.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok