Nemci idú do štvrťfinále po triumfe nad Dánmi. Tí končia bez jediného víťazstva

29.6.2024 23:57 , Aktualizované: 30.6.2024 09:15

Nemeckí futbaloví reprezentanti postúpili do štvrťfinále na domácich ME. V sobotnom osemfinálovom zápase potvrdili rolu favorita a triumfovali nad Dánskom 2:0.

Skóre otvoril v 53. minúte z pokutového kopu Kai Havertz a v 68. minúte zvýšil Jamal Musiala. V ďalšej fáze sa Nemci stretnú s víťazom duelu Španielsko - Gruzínsko.

Sobotňajší duel v prvom polčase prerušili pre búrku, napokon sa po približne polhodine pokračovalo. Okrem regulárnych gólov sa každý z tímov presadil aj na začiatku oboch polčasov, po preskúmaní systémom VAR neplatil presný zásah domáceho Nica Schlotterbecka v úvode zápasu a po zmene strán ani gól Joachima Andersena. Dánsky obranca krátko na to zavinil penaltu po hre rukou. V nadstavenom čase druhého polčasu pre ofsajd neplatil ani gól Floriana Wirtza.

Dáni sa tak so šampionátom rozlúčili bez jediného víťazstva, z C-skupiny postúpili po troch remízach. Nemci naopak zvíťazili v troch zo štyroch uplynulých zápasov, v A-skupine im ušli body iba v stretnutí so Švajčiarskom (1:1), ktoré v osemfinále vyradilo obhajcov titulu z Talianska (2:0). 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok