Volko získal deviaty titul majstra Slovenska v šprinte na 100 m, medzi ženami bola najrýchlešia Forsterová

29.6.2024 20:41

Atlét Ján Volko získal svoj deviaty titul majstra Slovenska v šprinte na 100 metrov. Na národnom šampionáte v Banskej Bystrici triumfoval v sobotu jednoznačne časom 10,17 sekundy, keď zaostal len o štyri stotiny sekundy za svojím osobným maximom.

Kvalitný výkon zabehol aj jeho oddielový kolega z Naša atletika Filip Federič - 10,24 s. Volko sa v nedeľu pokúsi zabojovať o miestenku do Paríža na dvojnásobnej trati.

Medzi ženami bola najrýchlešia Forsterová

Medzi ženami zvíťazila na hladkej stovke podľa predpokladov Viktória Forsterová z ŠK ŠOG Nitra, ktorá dosiahla s podporou +2,2 m/s čas 11,13 sekundy, čo by bolo jej osobné maximum a nový národný rekord nebyť vetra. Napriek tomu by jej tento výkon mohol pomôcť k zisku miestenky na OH v Paríži aj na hladkej stovke.

Na 100 m cez prekážky má miestenku istú. "Vedela som, že mám na to bežať rýchlo. Potešila som sa, že tu bola možnosť otočiť rovinku. Myslím si, že som bola dobre nastavená a teším sa z toho času," uviedla pre sociálne siete Slovenského atletického zväzu.

Titul obhájil Dömötör

V súboji na 400 m prekážky triumfoval Patrik Dömötör nad Matejom Baluchom v osobnom rekorde 50,13 sekundy a obhájil tak vlaňajší titul. Medzi ženami zvíťazila Daniela Ledecká časom 56,44 s.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok