Technika RTVS sa dostala do cudzích rúk. Muži sa vulgárne vyjadrovali voči súperom Slovenska na ME

28.6.2024 19:57

Na sociálnych sieťach sa šíri video, ktoré RTVS nezobrazuje v priaznivom svetle. "Redaktor" sa vulgárne a posmešne vyjadruje na adresu Rumunov a Ukrajincov, čiže súperov slovenských futbalistov v základnej skupine na ME. Na videu však nie sú zamestnanci telerozhlasu. Informoval o tom portál Stratégie.

slovensko fans
Foto: TASR/Martin Baumann

RTVS to už rieši

Kameru drží otec slovenského rekordéra v počte štartov za reprezentáciu Mareka Hamšíka Richard. Mikrofónu sa ujal futbalový agent Viktor Kríž. Ten sa vulgárnym spôsobom vyjadril na margo súperov „sokolov“ v základnej skupine, upozorňuje spomínaný portál, ktorý patrí pod Hospodárske noviny.

Video sa nahrávalo na hotelovej izbe. Nešlo o žiadne živé vysielanie alebo materiál, ktorý by RTVS použila na svojich platformách či vo vysielaní. Dobré svetlo to však na ňu nevrhá, keďže technika sa dostala do cudzích rúk a sú hanobení súperi Slovenska.

„RTVS sa dištancuje od videa a jeho obsahu. Nahrávka, na ktorej je technické vybavenie RTVS, bola natočená bez vedomia televízie a nevystupujú v nej jej zamestnanci. Využitie techniky cudzími osobami je už predmetom vyšetrovania, na základe ktorého budú vyvodené dôsledky,“ znie stanovisko vedenia RTVS, ktoré dostali Stratégie.

Problém aj pre Hlavenu

Vo videu vidno niekoľko ďalších ľudí. Z pozadia je údajne počuť hlas redaktora telerozhlasu Ľuboša Hlavenu. „Na základe pokynu generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja bola vzniknutá situácia prešetrená a video analyzované, pričom bol v úvode identifikovaný hlas redaktora. Následne budú prijaté opatrenia a disciplinárne konzekvencie,“ vysvetlila RTVS pre Stratégie.

Slovenskí futbalisti po výhre 1:0 nad Belgickom, prehre 1:2 s Ukrajinou a remíze 1:1 s Rumunskom postúpili do vyraďovacej fázy turnaja z tretieho miesta.

Už v nedeľu 30. júna si zmerajú sily s gigantom z Anglicka, víťaz sa dostane už do štvrťfinále šampionátu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok