Na slovenských priecestiach dochádza k tragédiám. Pozrite si chronológiu zrážok s vlakmi

28.6.2024 10:57

V súvislosti so zrážkou vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch vám prinášame výberovú chronológiu nehôd vlakov v Slovenskej republike, ku ktorým došlo na železničných priecestiach.

Po štvrtkovej zrážke vlaku s autobusom pri Nových Zámkoch evidujú najmenej sedem mŕtvych a päť zranených ľudí. Vyplýva to z aktuálnych informácií Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

2009

21. februára - Na železničnom priecestí v Polomke narazil osobný vlak na trati Červená Skala – Banská Bystrica do ľavej strednej časti autobusu, pričom došlo k jeho prevráteniu na pravú stranu a k vykoľajeniu motorového vozňa. Pri nehode zahynulo 12 osôb, šesť ľudí utrpelo ťažké zranenia, 19 ľahké.

Polomka 2009 nehoda vlak autobus Foto: TASR/Michal Svítok tragická nehoda pri Polomke v roku 2009.

2013

23. januára - Pravdepodobnou príčinou tragickej zrážky rýchlika s cestárskym posýpacím vozidlom na fungujúcom chránenom železničnom priecestí pred liptovskou obcou Beňadiková, pri ktorej zahynul na následky devastačných poranení rušňovodič, bolo zlyhanie nákladného auta.

2016

16. septembra - Na priecestí vo Veľkom Mederi sa zrazil vlak s kamiónom. Vlaková súprava sa okrem posledného vozňa pri nehode vykoľajila. Rušňovodič podľahol v nemocnici následkom vážnych zranení. Pri zrážke sa zranilo 37 ľudí.

Veľký Meder 2016 nehoda vlak autobus Foto: TASR/Edmund Örzsik Na železničnom priecestí vo Veľkom Mederi sa 16. septembra 2016 ráno zrazil vlak súkromného dopravcu RegioJet s kamiónom.

2017

19. decembra - Pri obci Nový Svet v okrese Senec sa zrazil osobný vlak s nákladným vozidlom. Hasiči z vlaku vyslobodili rušňovodiča, ktorý na mieste svojim zraneniam podľahol.

2018

7. apríla - Zrážku nákladného vlaku prevážajúceho naftu s vozidlom Tatra, ku ktorej došlo v Košiciach-Šaci, neprežil vodič nákladného auta. Následkom zrážky došlo k požiaru nákladného auta.

5. júna - Zrážka osobného auta a vlaku, ku ktorej došlo v úseku Bánovce nad Bebravou - Rybany, si vyžiadala život vodiča osobného auta.

zrážka osobného auta a vlaku, ku ktorej došlo v utorok 5. júna 2018 krátko pred 5.30 h v úseku Bánovce nad Bebravou - Rybany. Foto: TASR/KR PZ Trenčín Zrážka osobného auta a vlaku, ku ktorej došlo v utorok 5. júna 2018 krátko pred 5.30 h v úseku Bánovce nad Bebravou - Rybany.

2. júla - Medzi stanicami Bodza a Zemianska Olča v okrese Komárno sa zrazilo osobné auto s vlakom RegioJet. Vodič zomrel na mieste nehody.

20. júla - Pri zrážke osobného vlaku a traktora na chránenom železničnom priecestí vo Svrčinovci v okrese Čadca zahynula 74-ročná spolujazdkyňa z traktora. Vodičovi traktora policajti pri dychovej skúške namerali 2,44 promile alkoholu.

17. decembra - Rýchlik z Banskej Bystrice do Bratislavy sa zrazil pri Šuranoch v okrese Nové Zámky s osobným autom, v ktorom sedeli dve ženy a jedno dieťa. Pri nehode sa smrteľne zranila 39-ročná žena a jej 11-ročná dcéra.

Pozrite si reportáž o nehode pri Šuranoch:

2019

5. júla - V katastri obce Horný Pial v okrese Levice sa na železničnom priecestí zrazil rýchlik s osobným autom, pričom zahynuli dvaja ľudia.

24. septembra - Zrážka nákladného vlaku s autom v obci Rožkovany v okrese Sabinov si vyžiadala životy troch ľudí, ktorí sa viezli v osobnom aute.

Pozrite si reportáž o zrážke v Rožkovanoch:

2020

12. januára - Na železničnom priecestí v obci Čierne, okres Čadca došlo k zrážke rýchlika a osobného motorového vozidla, v ktorom sa nachádzali dve osoby. 18-ročný spolujazdec svojim zraneniam na mieste podľahol.  

21. januára - Život dvoch ľudí si vyžiadala tragická dopravná nehoda, pri ktorej sa zrazila na priecestí v Žarnovici dodávka s rýchlikom.

Nehoda dodávky s vlakom v Žarnovici si vyžiadala život dvoch ľudí. Foto: TASR/Jana Vodnáková Nehoda dodávky s vlakom v Žarnovici si vyžiadala život dvoch ľudí.

19. júna - Pri zrážke vlaku s osobným autom na železničnom priecestí v Martine zahynul 32-ročný vodič osobného auta.

21. septembra - Pri obci Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda došlo k tragickej zrážke vlaku s autom. Vodič auta zrážku neprežil.

2021

16. júla - Na nechránenom železničnom priecestí pri vjazde do priemyselnej zóny v Senici došlo k tragickej zrážke vlaku a nákladného auta. Nehodu neprežil 35-ročný posunovač, ktorý stál na stojke posledného vagóna.

1. augusta - Život 44-ročného muža si vyžiadala tragická zrážka osobného auta a vlaku, ku ktorej došlo na železničnom priecestí v Párnici na Orave.

14. augusta - Zrážku s vlakom na železničnom priecestí v Rajeckých Tepliciach-Poluvsí neprežili 57-ročný vodič osobného auta a jeho 75-ročná spolujazdkyňa.

2023

14. novembra - K zrážke vlaku s osobným vozidlom došlo na železničnom priecestí v obci Čerhov v okrese Trebišov. 58-ročný vodič auta utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom.

rážke vlaku s osobným vozidlom došlo na železničnom priecestí v obci Čerhov Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky Zrážka vlaku s osobným vozidlom na železničnom priecestí v obci Čerhov.

2024

7. januára - Na železničnom priecestí v Šuranoch došlo k tragickej dopravnej nehode. Osobné vozidlo vošlo na železničné priecestie so zavretými závorami, kde doň narazil prichádzajúci vlak. Nehoda si vyžiadala dve obete.

8. februára - Zrážku s rýchlikom na železničnom priecestí v Koši (okres Prievidza) neprežil 40-ročný vodič osobného auta.

26. marca - Na železničnom priecestí v obci Pitelová v okrese Žiar nad Hronom sa zrazil vlak s osobným autom. Pri nehode utrpeli dve osoby zranenia nezlučiteľné so životom.

Na železničnom priecestí v obci Pitelová v okrese Žiar nad Hronom sa zrazil vlak s osobným autom. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky Na železničnom priecestí v obci Pitelová v okrese Žiar nad Hronom sa zrazil vlak s osobným autom.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok