Lekári opäť hrozia výpoveďami. Upozorňujú, že vláda im nedáva na výber, Dolinková nesúhlasí

27.6.2024 16:08 , Aktualizované: 27.6.2024 16:36

Zástupcovia lekárskych odborárov tvrdia, že Ministerstvo zdravotníctva za 8 mesiacov od vzniku novej vlády nie je schopné konštruktívneho dialógu. Lekári tak opäť hrozia výpoveďami. Upozorňujú, že takýmto prístupom vláda nedáva lekárom na výber. Podobné správanie viedlo v minulosti k výpovediam 2100 nemocničných lekárov.

Ministerka nesúhlasí

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková odmieta tvrdenia lekárskych odborárov o absencii dialógu. Nie sú podľa nej pravdivé. Volá po konštruktívnych riešeniach namiesto politikárčenia.

"Mrzí ma, že LOZ začína svojimi krokmi pripomínať skôr politickú stranu ako Lekárske odborové združenie. Snažím sa s nimi udržiavať konštruktívny a vzájomne rešpektujúci dialóg a vždy, keď požiadali o stretnutie, bolo im vyhovené. Musím preto skonštatovať, že tvrdenie o absencii dialógu medzi ministerstvom zdravotníctva a LOZ nie je jednoducho pravdou. Zakaždým vnímame veľmi pozorne ich podnetné postrehy, ale musím ako ministerka zdravotníctva zdôrazniť a pripomenúť, v akom stave som rezort na jeseň 2023 našla a prevzala," poznamenala.

Šéfka rezortu deklarovala, že sa snaží o udržateľné a dostupné zdravotníctvo na Slovensku v už aj tak neľahkej situácii. "Opätovne LOZ podávam ruku a som za konštruktívne riešenia namiesto politikárčenia," dodala.

Lekárski odborári vo štvrtok poukázali na neplnenie bodov memoranda s vládou. Predstavitelia vládnej koalície podľa ich slov snahu o dialóg ignorujú. Skritizovali viaceré kroky Dolinkovej aj jej nečinnosť v iných oblastiach. Upozornili na to, že podobné správanie viedlo v minulosti k hromadným výpovediam lekárov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok