Akcia Merkúr: NAKA zadržala viac ako desať osôb. Medzi nimi rezonujú známe mená

27.6.2024 14:28

Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti s ekonomickou trestnou činnosťou v Trnavskom a Nitrianskom kraji. Potvrdil to hovorca policajného prezídia Roman Hájek. Na utorkovú (25. 6.) akciu s názvom Merkúr upozornili portál Plus jeden deň a Startitup.

NAKA
Foto: Facebook/Úrad špeciálnej prokuratúry

Vyšetrovateľ obvinil v súvislosti založenia zločineckej skupiny celkovo 12 ľudí. Prokurátor navrhuje pre obvinených väzbu.

Známe mená z káuz

Polícia okrem 11 ľudí obvinila v Kolárove Zoltána Andruskóa, ktorý je odsúdený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Obvinený je aj Dušan Kracina (kauza vraždy prokurátorov) a Mário Csente (kauza Jopi Trade).

Všetci obvinení sú podľa informácií portálu Startitup stíhaní za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, na ktorej vrchole v uznesení figuruje meno Boris Gatial. Jedného z mužov sa NAKA zadržať nepodarilo.

O väzbe pre obvinených sa bude rozhodovať v piatok ráno.

Kauza personálnej agentúry Gatiala

Andruskó pred súdom v minulosti vypovedal o tom, ako mala fungovať personálna agentúra jeho starého priateľa Gatiela. Opísal schému vybavovania pracovných povolení a povolení na pobyt pre cudzincov.

Za bezproblémové a rýchle vybavenie povolení údajne platil Gatial "všimné v desiatkach eur na osobu" buď vtedajšiemu štátnemu tajomníkovi ministerstva dopravy Viktorovi Stromčekovi, alebo ministrovi práce Jánovi Richterovi.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok