Slováci spoznali osemfinálového súpera. S turnajom sa lúči Česko aj Maďarsko

26.6.2024 23:10

Súperom slovenských futbalistov v osemfinále ME budú Angličania. Zápas sa uskutoční v nedeľu 30. júna v Gelsenkirchene. Rozhodli o tom záverečné duely v F-skupine, z ktorej napokon postúpili z tretieho miesta prekvapujúco Gruzínci, ktorí zdolali Portugalsko (2:0).

Vo vyraďovačke sa stretnú v nedeľu v Kolíne nad Rýnom so Španielskom. So šampionátom sa lúčia Maďari, ktorí v tabuľke tretích tímov klesli na nepostupové 5. miesto. Z tretích miest sa okrem Slovenska a Gruzínska dostali ďalej Slovinci a Holanďania.

Česi vypadli

Domov odchádzajú aj českí futbalisti. V záverečnom vystúpení v F-skupine prehrali v Hamburgu s Tureckom 1:2 a v tabuľke klesli s jedným bodom na posledné 4. miesto za Gruzínsko (4 b.). Turci získali šesť bodov a slávia postup z druhej priečky, v osemfinále narazia v utorok 2. júla v Lipsku na Rakúsko.

Osemfinálový program

Viacero ťahákov ponúkne osemfinálový program na ME 2024 v Nemecku. Francúzi zabojujú o postup do štvrťfinále proti Belgicku. Postup si prekvapivo vybojovali aj Gruzínci, pre ktorých je to najväčší výsledok od získania nezávislosti od Sovietskeho zväzu v roku 1991.

Prvé kolo vyraďovačky sa začne 29. júna a skončí sa 2. júla.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok