Turecko sa stalo terčom kritiky. Na cestu dlhú 150 kilometrov zvolilo lietadlo

26.6.2024 22:46

Turecká futbalová reprezentácia sa stala terčom kritiky po tom, ako odcestovala na stredajší zápas ME lietadlom. Jej základný tábor v Barsinghausene je pritom od dejiska stretnutia (Hamburg) vzdialený necelých 150 kilometrov.

Euro_2024_Soccer_Czech_Republic_Turkey451587.jpg
Foto: TASR/AP

"Je to úplne absurdné a zbytočné," uviedol Werner Reh z Nemeckej federácie pre ochranu prírody a životného prostredia. Cestou vlakom by podľa neho Turci znížili emisie uhlíka o 10 až 20-krát. Za absolútne neprijateľné to označil aj hovorca miestnej iniciatívy vyzývajúcej na zníženie znečistenia ovzdušia Rene Schwartz.

Najekologickejší šampionát

Európska futbalová únia (UEFA) považuje prebiehajúci šampionát v Nemecku za najekologickejší v histórii ME. Množstvo fanúšikov i niektoré tímy využívajú počas turnaja vlakovú dopravu, no železnice veľký nápor nezvládajú a veľa spojov meškalo či bolo odrieknutých.

Turecko sa v záverečnom dueli F-skupiny stretne s Českom, na postup do vyraďovacej fázy mu stačí remíza. V paralelne hranom zápase si Gruzínci zmerajú sily s Portugalskom. Informácie priniesla agentúra DPA.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok