Letná sezóna v Chorvátsku sa nezačala práve voňavo. Obyvateľov Dubrovníka zaskočil neznesiteľný zápach

V prístave Gruž v chorvátskom Dubrovníku, kde každý rok dovolenkujú tisíce turistov, sa obyvatelia sťažovali na neznesiteľný zápach. Ako informoval internetový portál Dnevnik, príčinou boli výkaly, ktoré unikali z neďalekej čerpacej stanice.

Dobrá správa pre Slovákov. Chorvátsko chce nahradiť mýtne brány elektronickým systémom
Foto: TA3

Mestom sa šíril neznesiteľný zápach

Začiatkom tohto týždňa sa obyvatelia Dubrovníka sťažovali na neznesiteľný zápach, ktorý sa šíril mestom. Príčinou bol únik exkrementov do prístavu Gruž, informoval chorvátsky internetový portál Dnevnik.

Dôvodom bola technická porucha na neďalekej čerpacej stanici. Zamestnanci miestnych vodární vyrazili do terénu, aby to prešetrili. "Okamžite sme vyslali tím a problém sme vyriešili," povedal hovorca vodární a kanalizácií Tihomir Matič.

Ako informuje Prima CNN News, neskôr dodal, že vodárenská spoločnosť upravuje dodávky vody do všetkých čerpacích staníc. "Je to problém, ktorý by sa v budúcnosti nemal opakovať," prisľúbil.

Nestalo sa to prvýkrát

Nie je to prvýkrát, čo Chorvátsko čelí podobnému problému. Podľa miestnej televízie HRT sa podobný incident stal vlani v auguste, keď únik odpadových vôd znečistil pláže v Zadare.

Dva mesiace predtým exkrementy znečistili more na štyroch plážach v Platej, Ploče a na ostrove Korčula.

Pozrite si archívnu reportáž z 3. mája 2024 o začínajúcej letnej sezóne.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok