Prvý člen nového manažmentu STVR. Legendárny hlas preberá kormidlo Slovenského rozhlasu

26.6.2024 10:47

Dlhoročný moderátor a hudobný redaktor Slovenského rozhlasu Roman Bomboš v stredu (26. júna) potvrdil, že bude šéfom rozhlasovej časti novej STVR.

Roman Bomboš
Foto: TASR/Pavol Zachar

Na odovzdávaní cien súťaže CyberGame Roman Bomboš uviedol, že si prebral poverovacie listiny. Informáciu priniesol portál Aktuality.

Prostredie rozhlasu dobre pozná

Bomboš tak na čele Slovenského rozhlasu nahradí súčasného riaditeľa Ľuboša Černáka. Od začiatku minulého roka pôsobil Bomboš ako intendant Rádia Slovensko, kde na tejto pozícii nahradil Milana Urbaníka.

V Slovenskom rozhlase od roku 1995. Okrem moderovania a hudobnej dramaturgie sa venuje aj tvorbe scenárov podujatí a televíznych relácií.

Je päťnásobným držiteľom ocenenia Hudobný redaktor roka a laureátom ďalších novinárskych cien. Počas svojej takmer tridsaťročnej kariéry pripravil a odmoderoval tisícky programov a podujatí. Od roku 2014 je scenáristom vedomostnej šou Čo ja viem.

Nová funkcia pre Bomboša prichádza v čase, keď Slovenský rozhlas prechádza reorganizáciou a prípravou na spustenie novej platformy STVR.

Odklepnutie zákona v parlamente

Rozhlas a televízia Slovenska sa zmení na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Riaditeľa má voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi ministerstva kultúry.

Vyplýva to zo zákona o STVR, ktorý vo štvrtok (20. júna) schválili poslanci. Prijali k nemu aj viaceré pozmeňujúce návrhy od koaličných poslancov. Za zákon hlasovalo 78 zo 78 prítomných poslancov, opozícia sa na hlasovaní nezúčastnila. Progresívci sa obrátia na Ústavný súd.

Prezident Peter Pellegrini rozhodne o podpise zákona o Slovenskej televízii a rozhlase počas budúceho týždňa.

Pozrite si záznam o schválení STVR v parlamente z 21. júna.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok