Ľahké lopty môžu slovenských futbalistov stáť zápas, varuje expert. Nikto nečaká, že Rumuni vyhrajú v skupine

25.6.2024 22:51

Slovenských futbalistov čaká tretí zápas o postup do osemfinále majstrovstiev Európy proti Rumunom. Pevne verím, že získame vytúžený bod a víťazstvo strhneme na našu stranu, komentuje pre ta3 expert Tomáš Medveď.

medv
Foto: ta3

Zápas medzi Slovenskom a Rumunskom sa odohrá dnes (26. júna) o 18-tej hodine.

E-skupina môže byť pre všetky tímy zradná. Každý z nej môže postúpiť aj vypadnúť, naznačuje šéf Klubu ligových kanonierov.

Zhodnotenie predchádzajúcich zápasov

V E-skupine má každý tri body. Slovensko zdolalo veľkého favorita – Belgicko, no s Ukrajinou sa nepodarilo uhrať ani bod.

Medveď hodnotí tieto dva zápasy ako úplne iné, špecifické. „Samozrejme, s Belgickom sme nemali čo stratiť a veľkého favorita sme nakoniec porazili. Zápas s Ukrajinou nás stál veľa síl. Nepodarilo sa nám ani bodovať, aj keď sme mali veľmi dobre rozohraný zápas,“ komentuje.

Môžeme byť lídrom, môžeme vypadnúť

Zápas s Rumunmi vníma ako veľmi ťažký zápas, aj keď si myslí, že by ho mohli Slováci zvládnuť. „Zápas môže byť rozhodujúci, lebo oni prakticky tiež hrajú o všetko. Tiež môžu vyhrať skupinu a tiež to nikto nečaká,“ hovorí.

„Takto zamotaná skupina dávno nebola. Všetci majú tri body a vlastne môže vyhrať každý. Po tomto zápase môžeme byť lídri skupiny. Môžeme dokonca nepostúpiť, aj keď máme čo-to nahrané, ale rozhodne sa v posledných zápasoch a dúfajme, že sa nám podarí ustáť všetky taktické veci,“ uzatvára Medveď.

V rozhovore nižšie sa dozviete, ako expert napomína hru útočníka Róberta Boženíka, ako hodnotí zápas Rakúsko – Holandsko a aké nádeje pripisuje českému tímu. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok