V Bratislave horela skládka odpadu. Zasahovali hasiči z celého okolia, ľuďom radili neotvárať okná

24.6.2024 22:10 , Aktualizované: 25.6.2024 13:27

Požiar porastu a odpadu na Lieskovskej ceste v bratislavských Podunajských Biskupiciach je lokalizovaný a takmer uhasený. Hasiči sú stále na mieste udalosti. Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave Štefan Koči.

Podunajské Biskupice požiar
Foto: Facebook/Podunajské Biskupice - oficiálna stránka mestskej časti

Požiar už takmer uhasili

Starosta Podunajských Biskupíc Roman Lamoš na sociálnej sieti uviedol, že oheň bol v utorok 25. júna okolo obeda takmer uhasený.

"Na mieste je už aj ťažká technika, tá bude na uhasené miesto navážať zeminu, ktorú zabezpečila naša mestská časť. Najhoršie máme definitívne za sebou," informoval.

Nevetrajte, radili hasiči

Hasiči obyvateľom okolitých obcí odporúčali, aby si pozatvárali okná a nevetrali. Podunajské Biskupice v noci na utorok na sociálnej sieti oznámili, že monitoring ovzdušia, ktorý prebieha počas hasenia požiaru skládky, vykazuje priaznivé hodnoty.

“Vzhľadom na šírenie hustého dymu si, prosím, pozatvárajte na svojich príbytkoch okná a ak to nie je vyslovene nevyhnutné, nevychádzajte von. Uhasenie náročného požiaru sa odhaduje až v ranných hodinách,” informovala v pondelok o 22. hodine na sociálnej sieti mestská časť.

Zasahovali desiatky hasičov

Požiar porastu a odpadu bol ohlásený na Lieskovskej ceste v pondelok 24. júna krátko po 18.00 hod. Na mieste bol aj zisťovateľ príčiny vzniku požiarov.

"Na mieste zasahuje 30 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s 9 kusmi hasičskej techniky a viac ako 20 členov Dobrovoľných hasičských zborov obcí Ružinov, Podunajské Biskupice, Most pri Bratislave, Rusovce, Petržalka, Malinovo a Rovinka," ozrejmil v pondelok Koči.

Pozrite si požiar z vtáčej perspektívy. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok