V továrni na lítiové batérie zahynulo najmenej 22 ľudí. Príčina požiaru v budove aktuálne nie je známa

24.6.2024 11:25 , Aktualizované: 24.6.2024 13:49

Pri požiari v továrni na lítiové batérie neďaleko juhokórejského hlavného mesta Soul zahynulo najmenej 22 ľudí. Informovali o tom miestne médiá. Príčina požiaru v trojposchodovej budove aktuálne nie je známa.

Čo sa stalo?

Plamene zachvátili budovu továrne Aricell okolo 10:30 miestneho času (03:30 SELČ) v meste Hwasong juhozápadne od Soulu, keď v sklade vybuchli batérie.

Podľa agentúry Reuters bol požiar po niekoľkých hodinách z veľkej časti uhasený. Zatiaľ nie je známe, čo explóziu spôsobilo.

Medzi mŕtvymi je 18 čínskych robotníkov, dvaja Juhokórejčania a jeden laoský robotník. Štátna príslušnosť jednej obete nie je známa, uviedla agentúra AP.

Dvaja z ôsmich zranených utrpeli vážne popáleniny.

Obrovský oblak dymu

Na televíznych záberoch z miesta udalosti bolo vidieť hasičov, ktorí striekajú vodu na oceľovo-betónovú budovu. Výbuch odtrhol veľké kusy budovy a jej horná časť sa zrútila.

Z budovy stúpali obrovské oblaky dymu. V čase požiaru pracovalo vo viacpodlažnej továrni 102 ľudí, uviedol pre agentúru AP jeden z hasičov.

Nemali čas na útek

Kim Chee-ho, odborník na prevenciu požiarov, uviedol, že požiar sa zrejme rozšíril tak rýchlo, že pracovníci nemali čas na útek.

"Batériové materiály sú mimoriadne horľavé. V porovnaní s požiarmi, pri ktorých horia iné materiály, často nie je dostatok času na reakciu," povedal.

Minister vnútra I Sang-min vyzval miestne orgány, aby prijali potrebné opatrenia na zabránenie kontaminácie okolia nebezpečnými chemikáliami.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok