Nechcelo sa mu čakať. Polícia obvinila muža, ktorý napadol pracovníkov nemocnice aj pacienta na vozíku, Dolinková reaguje

24.6.2024 09:59 , Aktualizované: 24.6.2024 14:53

Muž na urgentnom príjme nemocnice na bratislavských Kramároch fyzicky napadol troch pracovníkov zdravotníckeho personálu. Dôvodom bolo, že sa mu nechcelo čakať. Nezastavil sa ani pri pacientovi na invalidnom vozíku. Spôsobil im viaceré zranenia. Polícia voči mužovi vzniesla obvinenie.

Pacient fyzicky útočil v sobotu (22. júna) podvečer na centrálnom príjme v nemocnici na bratislavských Kramároch krátko po tom, ako ho tam priviezla záchranka. Napadol tam iného pacienta čakajúceho na vyšetrenie a následne sestru a ďalšieho zdravotníka.

Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín. Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) o tom informovala na sociálnej sieti.

Trestné stíhanie

Polícia muža obvinila. “Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III bolo v tejto súvislosti vznesené obvinenie z trestného činu výtržníctva spáchaného na chránenej osobe v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe 43-ročnému Zdeněkovi J. z Bratislavy,“ uviedol Michal Szeiff, hovorca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Vyhrážky

Hovorkyňa UNB Eva Kliská v nedeľu ozrejmila, že rodina útočníka sa telefonicky vyhráža fyzickou likvidáciou personálu v nemocnici na Kramároch. "Kontaktovali sme už políciu a rovnako sme posilnili služby SBS práve na pracovisku centrálneho prijímacieho oddelenia," uviedla.

UNB avizovala, že okrem bezpečnostnej služby plánuje zavádzať aj ďalšie opatrenia, ktoré zvýšia bezpečnosť zdravotníkov a eliminujú útoky.

Pozrite si reportáž o tom, že útoky na zdravotníkov rastú.

Ministerka reaguje

Akékoľvek fyzické útoky na zdravotníkov už odsúdila aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková. Informovala, že na Rade vlády SR pre prevenciu kriminality v pondelok navrhli zvýšenie sankcií za takéto útoky.

Celé stanovisko ministerky si môžete vypočuť nižšie.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok