Harmonogram prác výstavby Národného olympijského centra plaveckých športov v Košiciach hlási sklz. Stihnú majstrovstvá v plávaní?

Výstavba Národného olympijského centra plaveckých športov v Košiciach je vo svojej druhej polovici. Robotníci čoskoro začnú inštalovať jediný 10-dráhový olympijský bazén na Slovensku za 18 a pol milióna eur.

Stopäťdesiat robotníkov pracuje denne na premene starej košickej plavárne na Národné centrum olympijských plaveckých športov.

Po desiatich mesiacoch finišujú s čistením oceľovej konštrukcie. Čistenie kremičitým pieskom akoby nemalo konca. Je to výsledok 40-ročného pôsobenia chemických procesov na plavárni.

Väčšina oceľovej konštrukcie bola vo veľmi zlom stave a museli ju vymeniť. Roland Ďurko, konateľ spoločnosti Betpres, konkretizuje: "Z 32 polí sa muselo meniť 30, čo pôvodne sa nemalo meniť nič."

Olympijský plavecký bazén

V druhej polovici prác čaká robotníkov položenie najmodernejšieho 10-dráhoveho olympijskeho plaveckého bazéna.

Jeho jednotlivé časti, ktoré už dorazili na stavbu, budú postupne zvárať dokopy. Harmonogram prác však hlási niekoľkotýždňový sklz. Komplikácie na stavbe zvýšili rozpočet oproti pôvodným takmer sedemnástim miliónom o približne pol druha milióna eur. Táto suma ešte porastie.

Stavebné práce majú ukončiť do marca budúceho roka. 

"Stále s týmto termínom rátame. Odovzdanie stavby je len jedna časť. Potom prichádza nejaká kolaudácia, potom prichádza nejaká technická záťaž, aby sme zistili, či všetko funguje," hovorí Jaroslav Polaček (nez.), primátor mesta Košice.

Čas plánujú dohnať urýchlením ostatných prác. Či to však stihnú do polovice júna 2025, keď sa majú konať majstrovstvá v plávaní, je otázne.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok