Zásnuby, svadobné fotenia či natáčanie seriálov. Člnkovanie na Štrbskom plese priťahuje ako magnet

23.6.2024 15:16

Na hladine Štrbského plesa opäť plávajú člnky. Táto romantická atrakcia má za sebou už 16 sezón a pred sebou tú sedemnástu. Vo Vysokých Tatrách sa traduje, že otvorenie sezóny člnkovania de facto znamená aj definitívne otvorenie letnej turistickej sezóny.

Turisti nesmú na hladinu Štrbského plesa, kým starosta svojim kľúčom, vládca všetkých vôd sveta Poseidon svojim trojzubcom a prevádzkovateľ atrakcie svojim veslom spoločne neodomknú toto horské jazero.  

“Dejú sa nám tu zásnuby, romantické vyznania, oslavy svadieb, svadobné fotenia, natáčania filmov, seriálov, spravodajstva a podobných vecí. Naozaj, člnkovanie tu na Štrbskom plese priťahuje ako magnet,” priznáva Lukáš Brodanský, manažér strediska Vysoké Tatry.

Hoci je Štrbské pleso prísne chránené, ochranári nemajú voči prevádzkovaniu tejto atrakcie výhrady. Návštevníci však musia dodržiavať stanovené pravidlá. 

“Ukázalo sa, že keď ľudia vedia, čo nemajú robiť, vyhnú sa tomu. Ale tým ľuďom to treba pripomínať. Ak im budeme stále hovoriť nekŕmte, nerobte, tak ľudia sa tomu vyhnú,” vysvetľuje Michal Sýkora (nezávislý), starosta Štrby.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok