Trajekty sa museli otočiť. Obľúbený taliansky ostrov zakázal vstup turistom

22.6.2024 18:41

Taliansky ostrov Capri od sobotňajšieho rána zakázal turistom vstup pre problémy s dodávkami vody z pevniny. Podľa agentúry AFP hrozí, že dovolenková destinácia zostane vyprahnutá.

turisti Capri
Foto: X/Reuters

Zákaz vydal starosta Capri Paolo Falco. Niekoľko trajektov smerujúcich na ostrov z miest Neapol a Sorrento na juhu Talianska sa preto muselo počas cesty otočiť. V prístavoch zároveň okamžite zrušili predaj lístkov na prepravu trajektom, dodala agentúra ANSA.

Spoločnosť Gori zodpovedná za dodávky vody z pevniny na ostrov uviedla, že ešte vo štvrtok došlo k technickej poruche na vodovodnom potrubí v obci Castellammare di Stabia, ktoré zásobuje Capri aj Sorrentský polostrov. Poruchu sa odvtedy podarilo opraviť, problémy s dodávkami na Capri však naďalej pretrvávajú.

Zásoby sa míňajú

Na ostrov môžu teraz vstúpiť iba tamojší obyvatelia. Podľa starostu Capri v tejto núdzovej situácii nemá žiadne zásoby vody, ktoré by mohli uspokojiť potreby turistov a obyvateľov. Na väčšine ostrova voda stále je, ale nádrže sa vyprázdňujú, dodal Falco s tým, že situáciu by väčšmi zhoršili tisícky turistov, ktorí tam denne prichádzajú.

Capri sa nachádza v Neapolskom zálive na západnom pobreží Talianska a je známy svojimi bielymi domčekmi, luxusnými hotelmi a pobrežím lemovaným zátokami. Na ostrove žije približne 13.000 stálych obyvateľov, ale v letných mesiacoch tam prichádza množstvo návštevníkov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok