Z farmy do divočiny. Muž našiel svojho roky strateného somára vďaka videu na internete, pridružil sa k jeleňom

23.6.2024 06:00

Kalifornský farmár päť rokov pohrešoval svojho obľúbeného somára menom Diesel, kým ho identifikoval na videu, ktoré vyvolalo veľký záujem na internete. Na záberoch somár vystupuje ako skúsený člen stáda jeleňov. Jeho majiteľ sa rozhodol, že mu nebude brániť v šťastí, uviedol webový portál The Guardian.

somár
Foto: Unsplash

Dave Drewry s manželkou Terrie žijú na ranči blízko kalifornského Auburnu v horskej oblasti severne od Sacramenta. Keď pred piatimi rokmi Diesel zmizol, prehľadávali okolie a pravidelne chodili na miesto, kde ho naposledy videli.

Po čase však začali strácať nádej, že by sám prežil v divočine. Navyše sa báli, že za zmiznutím ich somára môže byť napríklad puma alebo nejaká ďalšia šelma. Nedávno sa však dopočuli o spomínanom videu.

"Bolo to úžasné. Hovorili sme si, pane bože! Konečne sme ho videli. Napokon sme vedeli, že sa má dobre. Žije ten najlepší život. Je šťastný," povedala žena stanici CBS News.

Odchytiť ho nechcú

Stádo jeleňov wapiti s novým členom sa podľa lovca Maxa Fennella, ktorý video natočil, pohybuje v oblasti ležiacej niekoľko kilometrov od ranča.

Drewryovci sa rozhodli, že sa svojho somára nebudú pokúšať odchytiť. Pri divokom somárovi by to podľa nich nebola vôbec ľahká práca. Osemročné zviera, ktoré sa môže dožiť až 40 rokov, je navyše v stáde zjavne spokojné a na tom nie je potrebné nič meniť, dodala Drewryová.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok