Tasmánia láka turistov na kuriózne povolania. Svoju prácu môžu vymeniť za lovenie duchov či ochutnávanie vína

22.6.2024 07:19

Odľahlý austrálsky štát Tasmánia spustil iniciatívu na podporu cestovného ruchu v zimných mesiacoch, ktorá zahŕňa ponuku kurióznych príležitostných prác. Informuje o tom spravodajská stanica BBC.

douglas-lopez-Lf5Xzq6NvWw-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ostrovný štát ponúka návštevníkom možnosť vymeniť svoju "každodennú pracovnú rutinu" za prácu, ktorá zahŕňa napríklad vyšetrovanie paranormálnych javov, prechádzky s vombatmi alebo pozorovanie hviezd.

Práca je neplatená a trvá len jeden deň, ale Tasmánsky úrad pre cestovný ruch zaplatí úspešným uchádzačom letenky, prenájom auta a ubytovanie na dve noci.

Prihlášku môžu podať len tí, ktorí žijú v Austrálii, a musia vysvetliť najviac 50 slovami, prečo by chceli vymeniť svoje povolanie za jednu z ponúkaných prác.

Lovenie duchov aj pozorovanie hviezd

Záujemcovia o históriu a záhady môžu "skúmať paranormálne javy s pomocou najnovšieho vybavenia na lov duchov" vo Willow Court, jednom z najstarších austrálskych blázincov.

Zamestnanie je k dispozícii aj pre tých, ktorí by chceli čistiť a triediť ustrice čerstvo nazbierané z Great Oyster Bay. Budú mať tiež možnosť ochutnať ustrice, oficiálne kvôli kontrole kvality.

Milovníci vlakov sa môžu prihlásiť na ďalšiu jednodňovú brigádu, kde budú súčasťou posádky parného vlaku Lynchford Express, ktorý premáva pozdĺž západného pobrežia Tasmánie.

Tasmánska astronomická spoločnosť zasa ponúka záujemcom možnosť pridať sa k nej počas nočného pozorovania hviezd. V ponuke sú aj pracovné miesta pre hľadačov hľuzoviek aj fanúšikov vombatov, ktorých úlohou bude zobrať tieto vačkovce na rannú prechádzku.

Milovníci vína môžu stráviť deň prechádzkami po viniciach, strihaním viniča a ochutnávaním najlepších tasmánskych vín.

Záujem o ostrov

Tasmánske úrady uvádzajú, že v minulom roku navštívilo ostrov 1,25 milióna ľudí, čo však stále nedosahuje počet návštevníkov pred pandémiou covid-19.

Zima v Tasmánii trvá od mája do augusta, keď teploty zvyčajne klesajú na 3 až 11 stupňov Celzia.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok