NHL: Finálová séria pokračuje, o šampiónovi rozhodne až siedmy zápas. Edmonton vyhral aj tretíkrát za sebou

22.6.2024 07:01

Zámorská hokejová NHL spozná meno nového šampióna až v siedmom zápase. Hráči Edmontonu Oilers zdolali v šiestom finále play off Floridu Panthers 5:1 a vyrovnali stav série na 3:3 na zápasy. "Olejárom" sa podarilo ako prvému tímu profiligy od roku 1945 vyrovnať stav finálovej série z 0:3 na 3:3.

Stanley_Cup_Panthers_Oilers_Hockey438332.jpg
Foto: TASR/AP

Rozhodujúci duel sezóny je na programe v noci na utorok (2.00 SELČ) na ľade Floridy.

Foegele potvrdil výbornú formu

Životnú formu potvrdil kanadský útočník Warren Foegele, ktorý v ôsmej minúte otvoril skóre a bodoval v štvrtom stretnutí za sebou, čo je jeho najdlhšia bodová séria v kariére. Dvadsaťosemročný krídelník ťažil z výbornej prihrávky Leona Draisaitla, ktorý si v strednom pásme prebral puk a gólovú bodku rýchlej kontry režíroval presnou "žabičkou" na hokejku spoluhráča.

Kanadský tím ťahal v predošlých štyroch dueloch najmä kapitán Connor McDavid, hviezdny center síce tentoraz nebodoval, no do štatistík sa zapísali všetky formácie mužstva Krisa Knoblaucha. Domáci v úvodnej tretine prestrieľali hosťujúci tím 11:2, no efektivitu si pošetrili až na prostrednú časť hry.

Edmonton navýšil vedenie

Edmonton v druhej tretine vyslal na bránku "panterov" iba štyri strely, z ktorých dve prekonali brankára Sergeja Bobrovského. Už po 46 sekundách druhej časti sa presadil útočník Adam Henrique, keď využil ďalšie prepadnutie hráčov Floridy a zakončil prečíslenie dvoch proti jednému. Hosťom sa podarilo znížiť už o desať sekúnd neskôr zásluhou kapitána Aleksandera Barkova, no domáci tréner si zobral trénerskú výzvu a rozhodcovia gól neuznali pre tesný ofsajd.

Oilers to potrestali 100 sekúnd pred druhou sirénou, keď sa presadil najlepší strelec vyraďovačky Zach Hyman. Tridsaťdvaročný útočník zaznamenal už svoj 16. presný zásah v play off, čo za uplynulých 30 rokov dokázal iba Pavel Bure (16 v roku 1994) a Joe Sakic (18 v 1996). Kontaktný gól Floridy strelil v úvode tretej časti hry Barkov, ale v závere poistili predĺženie finálovej drámy dvoma zásahmi do prázdnej bránky Ryan McLeod a Darnell Nurse.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok