V USA sa objavil ďalší záhadný monolit v púšti. Polícia stále nevie, kto je za zvláštny úkaz zodpovedný

21.6.2024 22:13

Necelé štyri roky po tom, čo sa úrady v americkom štáte Utah potýkali s tajomným kovovým kvádrom umiestneným v púšti, zamestnával v posledných dňoch podobný úkaz polícii v susednej Nevade. Na kopci severne od Las Vegas objavila lesklý monolit neznámeho pôvodu. V piatok oznámila, že predmet nainštalovaný nelegálne v prírodnej rezervácii odstránila.

záhadný monolit v Nevade, USA
Foto: X/ LVMPD

"Zostáva nejasné, ako sa predmet na miesto dostal alebo kto by za to mohol byť zodpovedný," uviedol policajný zbor Las Vegas na sociálnej sieti X.

Nevysvetlená záhada

Stĺp vysoký asi dva metre na horskom hrebeni neďaleko vrcholku Gass Peak objavila polícia minulý víkend. Opísala ho ako trojboký hranol vyrobený z kovového plátu, ktorý stál na betónovom základe. Na fotografiách zverejnených na internete je vidieť, ako sa na jeho povrchu zrkadlila okolitá krajina.

Ide o pokračovanie série takých prípadov, ktoré zatiaľ zostávajú nevysvetlené. Podobné monolity sa objavili v Kalifornii, v Novom Mexiku a tiež v Rumunsku. Všetko zrejme začalo v novembri 2020, keď sa na odľahlom mieste na púšti v Utahu našiel lesklý kovový kváder vysoký skoro štyri metre. Úrady vtedy nechceli ihneď prezradiť jeho presnú polohu, aby sa ľudia do oblasti nevydávali.

Odstránený

Podobné úvahy viedli políciu v Nevade k tomu, že najnovší monolit vo štvrtok strhla, napísala agentúra AP. Predmet bol nelegálne nainštalovaný na území rezervácie Desert National Wildlife Refuge, ktorá je domovom oviec hruborohých a ohrozeného druhu korytnačiek. Polícia návštevníkov vyzvala, aby neopúšťali značkované trasy a nezanechávali za sebou v oblasti žiadne predmety.

Odstránený monolit polícia teraz skladuje na neznámom mieste.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok