Zákon o STVR leží prezidentovi na stole, rozhodovať bude text, nie emócie. Pellegrini nechce podľahnúť tlaku

21.6.2024 10:57 , Aktualizované: 21.6.2024 12:07

Prezident Peter Pellegrini sa bude v prípade zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) čisto riadiť textom zákona a nie emóciou. Uviedol to počas návštevy regionálneho pracoviska Kancelárie prezidenta v Košiciach.

Hlava štátu naznačila, že je predčasné povedať, či zákon podpíše. Ako podotkol Pellegrini, musí si naštudovať jeho definitívne znenie.

Na budúcnosť STVR má svoj pohľad

"Nepodľahnem mediálnym tlakom, nepodľahnem tlakom výkrikov na sociálnych sieťach, ani žiadnym demonštráciám, ktoré nemusia úplne reálne byť v súzvuku s tým reálnym a živým textom. Ja sa budem čisto riadiť textom zákona a nie emóciou, ktorá okolo neho vzniká," uviedol.

Doplnil tiež, že pri príprave zákona bol ešte predsedom koaličnej strany Hlas-SD a na budúcnosť STVR má svoj pohľad.

Ako tvrdí, je pre neho kľúčové, aby sa rozvíjala a prichádzali do nej investície.

"Aby sa zvyšovali platy pracovníkov, aby mali najmodernejšiu technológiu a aby jej areál v Bratislave nevyzeral ako skanzen z čias socializmu. Ak toto všetko ten zákon má priniesť, tak samozrejme aj moju podporu bude mať," skonštatoval.

Vrátenie zákona by Pellegrini zvažoval v prípade, že nájde rozpor s ústavou, alebo ak by mal pochybnosti o slobode slova. Taktiež v prípade, že by si zamestnanci nemohli normálne vykonávať svoju prácu.

Pozrite si vyjadrenie prezidenta Pellegriniho počas návštevy Košíc.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok