Parkovaciu politiku chce zaviesť ďalšie mesto. Najskôr na parkovaní prerobí, potom očakáva miliónové zisky

19.6.2024 15:09

Zavedenie novej parkovacej politiky v Ružomberku bude radnicu stáť 116-tisíc eur. Predpokladaný príjem z parkovania pre mesto za najbližších desať rokov by sa mohol vyšplhať na tri milióny eur. Uviedol to predseda Rady Slovenskej parkovacej asociácie Miroslav Lepeta.

MT-PARKOVANIE-RUZOMBEROK
Foto: ta3

Návrh nových pravidiel parkovania majú ružomberskí poslanci na programe rokovania koncom júna.

Rezidentské zóny

"V zmysle pripraveného návrhu sa za prvé štyri mesiace tohto roka predpokladá príjem na úrovni 70-tisíc eur a výdavky v sume 116-tisíc eur. Mestu by tak mala vzniknúť strata 46-tisíc eur. Nasledujúci rok by sa to malo blížiť k zisku 65-tisíc eur. Tento zisk by mal narastať, za najbližších desať rokov je predpoklad príjmu z parkovania na úrovni troch miliónov eur," potvrdil Lepeta.

Vymedzené územie zóny regulovaného státia sa v Ružomberku dotkne najmä oblasti centra mesta a širšieho centra, kde sa nachádza viac ako 2 500 bytov a 146 rodinných domov.

Na sídliskách sa v tejto fáze nebudú vytvárať rezidentské zóny. Radnica ubezpečila, že všetky financie z parkovného využijú výlučne na dopravný účel.

Informačná kampaň

Návrh novej parkovacej politiky predstavujú zástupcovia mesta na verejných stretnutiach, ktoré sa konajú počas júna.

Bližšie informácie o nových pravidlách budú distribuovať v nasledujúcich dňoch aj do poštových schránok.

"Od začiatku júna sme spustili informačnú kampaň k novej parkovacej politike. Vznikla tiež špeciálna internetová stránka, ktorú spustia po schválení všeobecne záväzného nariadenia na konci júna. Funguje tiež stránka na sociálnej sieti, kde je komunikovaná téma nového parkovania. K dispozícii je aj informačný e-mail," vymenoval hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok