Nominantka Šimkovičovej dlho na poste riaditeľky Bibiany nevydržala. Rezort kultúry hľadá nového kandidáta cez inzerát

19.6.2024 14:03

Ministerstvo kultúry chce obsadiť miesto riaditeľa/riaditeľky Medzinárodného domu umenia pre deti. Záujemcovia môžu reagovať na výberové konanie alebo inzerát na pracovnom portáli Profesia.

BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti
Foto: Facebook/ BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti

Po tom, čo ministerka kultúry Martina Šimkovičová koncom marca odvolala vtedajšiu riaditeľku Zuzanu Liptákovú a nahradila ju svojou známou z Kittsee Petrou Flach, hľadá do čela inštitúcie nové vedenie.

Výberové konanie a inzerát

Tí, ktorí o miesto prejavia záujem, si môžu overiť, či spĺňajú dané požiadavky v oznámení o výberovom konaní na obsadenie miesta štatutárneho orgánu organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva kultúry v BIBIANE, medzinárodnom dome umenia pre deti.

Reagovať môžu záujemcovia o miesto aj prostredníctvom inzerátu na pracovnom portáli Profesia.

Inzerát na Profesii Foto: Reprofo/Profesia Inzerát na Profesii.

Riadenie Šimkovičovej

Šéfka rezortu kultúry Martina Šimkovičová odvolala 25. marca riaditeľov dvoch kultúrnych inštitúcií. Vo funkcii skončila riaditeľka Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana Zuzana Liptáková a generálna riaditeľka Slovenskej národnej knižnice v Martine Katarína Krištofová.

Šéfku Bibiany odvolala bez udania dôvodu.

"V prípade Bibiany využila ministerka zákonnú možnosť odvolania bez udania dôvodu," skonštatovala vtedy riaditeľka odboru komunikácie rezortu Petra Bačinská.

Žiadna umelkyňa, ale ekonómka

O deň neskôr, 26. marca, sa vedenia ujala riaditeľka Petra Flach. Podľa medializovaných informácií sú so Šimkovičovou dobré kamarátky.

Nová šéfka pôsobila v ekonomickej oblasti a býva v rakúskom Kittsee.

S výberom nesúhlasili zamestnanci, ktorí svoj názor adresovali v otvorenom liste ministerke kultúry.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok