PR správa

Veterinárne diéty pre psa môžu znamenať dostatok živín i pestrú stravu

19.6.2024 10:31

Pri slove ´diéta´ mnohým automaticky napadne niečo spojené s obmedzovaním či odriekaním. Ono to nemusí byť úplne pravda, pri vhodne zvolenej diéte je realita presne opačná. V tomto konkrétnom prípade hovoríme o veterinárnej diéte pre našich domácich miláčikov. Aj vďaka nej im môžeme dopriať to najlepšie.

thumbnail_AdobeStock_424137513.jpg
Foto: stock.adobe.com

Dostatok živín či bielkovín

Pri psíkoch je zvlášť dôležité dbať na správnu a vhodne vyváženú výživu. Ich zažívací trakt je predsa len citlivejší a rovnako je správny pomer živín kľúčový pre ich vývoj, rast i celkovú pohodu. Ak teda my sami chceme pre seba či blízkych to najlepšie, mali by sme to chcieť aj pre domáceho miláčika. Veterinárne diéty teda nespočívajú v obmedzovaní, ale naopak, v pestrom mixe živín. Môžu byť chuťovo pestré a zaujímavé.

Dajte psovi to, čo potrebuje

Vieme, znie to jednoducho. Psi nevedia slovami vyjadriť to, čo by chceli, no predsa len, svojimi reakciami to dokážu dať najavo. A rovnako to jednoducho viete vyhodnotiť podľa toho, ako reagujú po prijatom jedle, a či nemajú zažívacie ťažkosti. Pri veterinárnej diéte sa kladie dôraz na vyváženú kombináciu živín s dôrazom na bielkoviny, zdravé tuky či iné prospešné látky pre pohodu a zdravý vývoj psíkov. Jednoducho ide o mix toho, čo pes potrebuje.

Popzor na parazitov

Zvlášť v letnom období a v prípade, ak radi chodíte do lesa, sú hrozbou parazity ako kliešte. Tie dokážu prenášať ochorenia, ktoré sú nebezpečné ako pre človeka, tak aj pre psa. V niektorých regiónoch Slovenska existuje naozaj veľké riziko, že v lese natrafíte na kliešťa, ktorý je potenciálnym nositeľom ochorení. Prevenciou môže byť antiparazitný obojok pre psov, ktorý účinne chráni práve pred neželanými hostiteľmi. Pri častých výletoch do prírody s domácimi miláčikmi by mal byť nevyhnutou súčasťou vašej výbavy.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok