Značka ta3 už štvrtý rok po sebe kraľuje rebríčku dôveryhodnosti. Verí jej vyše polovica Slovákov

17.6.2024 12:00 , Aktualizované: 17.6.2024 12:20

Agentúra Reuters zverejnila tradičný prieskum médií na celom svete. Prieskum hodnotil ich dôveryhodnosť a dosah. Značke ta3 sa podarilo umiestniť na popredných priečkach.

Médium ta3 sa môže pochváliť najvyššou dôveryhodnosťou spomedzi slovenských médií. Podľa výsledkov prieskumu mu dôveruje 56 percent opýtaných, 24 percent sa nevedelo rozhodnúť a iba 20 percent mu nedôveruje. Spolu s RTVS mu tak verí najviac Slovákov.

Agentúra uskutočnila prieskum od januára do februára 2024 a zapojila 2013 ľudí.

tabulka Foto: ta3 Tabuľka dôveryhodnosti slovenských médií

Dôvera klesá

Celková dôvera v médiá však klesla na najnižšiu úroveň za posledných osem rokov, čo agentúra monitorovala Slovensko. Kým vlani sa pohybovala na úrovni 27 percent, tento rok dosiahla celková dôvera v médiá 25 percent.

"Trend pre mnohých politických lídrov – najmä v rámci vlády – zavrhnúť tradičné médiá v prospech tých alternatívnych, kde sa im dostáva nekritická publicita, je jedným z faktorov, ktoré znižujú dôveru verejnosti v tradičné značky," píše agentúra v prieskume.

Web aj televízia ta3

Webovú stránku ta3.com používa týždenne 15 percent opýtaných. Televíziu ta3 sleduje týždenne 28 percent opýtaných. Medzi inými televíziami je naša televízia na štvrtom mieste. 

Vyjadrenie ta3

„Sme nesmierne hrdí na to, že sa značka ta3 stala najdôveryhodnejšou na Slovensku. Tento úspech je výsledkom skvelej práce kolegov aj neustálej podpory našich divákov a čitateľov. Náš záväzok voči kvalite a objektivite zostáva neochvejný, a budeme naďalej investovať do inovácií a rozširovania našich služieb, aby sme zabezpečili, že ta3 zostane prvou voľbou pre spoľahlivé spravodajstvo," povedal generálny riaditeľ ta3 Ján Svoboda.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok