NHL: Edmonton deklasoval vo štvrtom finále Floridu. McDavid vytvoril rekord

16.6.2024 06:40

Hokejisti Edmontonu Oilers zostali v hre o zisk Stanleyho pohára. Vo štvrtom finále play off NHL deklasovali Floridu Panthers 8:1 a v sérii znížili na 1:3 na zápasy. Kapitán domácich Connor McDavid sa blysol štyrmi bodmi (1+3), v tohtoročnej vyraďovacej časti dosiahol 32 asistencií a v tejto štatistike prekonal rekord Waynea Gretzkého (31 v sezóne 1987/88)

Stanley_Cup_Panthers_Oilers_Hockey419990.jpg
Foto: TASR/AP

Florida bude mať ďalšiu možnosť ukončiť finálovú sériu v noci na stredu (2.00 SELČ) na svojom ľade.

Priebeh zápasu

Hostia mohli v úvode štvrtého finále potrestať vylúčenie Darnella Nurseho, no namiesto toho inkasovali po zakončení Mattiasa Janmarka.

O štyri minúty neskôr na neho nadviazal Adam Henrique. Panthers síce v polovici prvej časti znížili po teči Vladimira Tarasenka, no to bolo z ich strany všetko. Dylan Holloway pred prestávkou vrátil Edmontonu dvojgólový náskok. Oilers v ďalších dvoch tretinách pridali ešte päť presných zásahov a razantným spôsobom odmietli konanie majstrovských osláv Floridy.

Výsledky hráčov

V drese Edmontonu bodovalo až 15 hráčov. Okrem štvorbodového McDavida mal Holloway bilanciu 2+1, Leon Draisaitl a Zach Hyman dosiahli zhodne po dve asistencie, Janmark dosiahli tiež 2 body (1+1).

Témy: NHL hokej šport
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok