Asistenta si najali schválne, ten v úlohe zlyhal. Manželský pár sa ocitol v úplne inej krajine

14.6.2024 07:31

Britskí manželia cestujúci s Ryanairom na rodinnú oslavu na Costa Brava odleteli miesto do Španielska do Litvy. Do chybného lietadla ich posadil letiskový asistent. Toho si 47-ročný Andrew Gore po amputácii a jeho žena Victoria trpiaca autizmom objednali, aby sa včas dostavili k správnemu lietadlu.

Lietadlá
Foto: Profimedia

Vitajte v Litve

Výprava ako z nočnej mory začala na letisku v Bristole. Manželia, ktorí kvôli letu čoskoro vstávali, po nástupe do lietadla zaspali.

Keď sa po prílete zobudili, za oknami nebolo Španielsko. Na displeji mobilného telefónu sa objavila správa "Vitajte v Litve". Pristáli v Kaunase.

Manželia o incidente informovali zástupcov spoločnosti Ryanair. Tí zareagovali okamžite a zarezervovali im let do Barcelony.

Najbližší spoj do Španielska však odlietal až nasledujúci deň a navyše z 200 kilometrov vzdialenej Rigy. Letecká spoločnosť teda objednala tiež ubytovanie a transfer na letisko v susednom Lotyšsku.

Batožina dorazila ešte neskoršie

Na pobrežie Costa Brava manželia dorazili s viac ako jednodňovým oneskorením. Tým ale ich dobrodružstvo neskončilo - až o dva dni neskôr dostali svoju batožinu.

"Bol to neskutočný zážitok, ktorý už nikdy nechceme zažiť. Naša rodina sa bála, že sme chorí, a keď sme konečne dorazili, bolo nám zle," uviedol pár.

Hovorca spoločnosti Ryanair zdôraznil, že pred odletom posádka niekoľkokrát oznámi, kam lietadlo letí. Ďalej oznámil, že "špeciálna asistenčná osoba z letiska Bristol" posadila pár do zlého lietadla.

Incident podľa hovorcu letiska vyšetruje správa letiska v spolupráci s obchodnými partnermi.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok