Počasie sa cez víkend zmení. Meteorológ pre ta3 prezradil, čo nás čaká

Počasie sa má koncom týždňa zmeniť. Do našej oblasti začne zasahovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Aj keď nebude výrazný, na upokojenie počasia to bude stačiť.

3_22062023_pocasie_leto_teplo968210.jpg
Foto: TASR/Pavol Zachar (ilustračná foto)

Nasledujúce dni

„Zajtra (v piatok 14.6., pozn. red.) očakávame slnečné počasie. V priebehu dňa od západu pribudne oblačnosť, zrážky však neočakávame. Trochu sa nám oteplí na 19 až 24 stupňov. Chladnejšie môže byť v podtatranskej oblasti alebo na Orave,“ priblížil meteorológ SHMÚ Štefan Dlhoš.

Podľa odborníka bude najslnečnejším dňom sobota (15. 6.). S príchodom nedele (16. 6.) sa môžu opäť objaviť zrážky. „Po slnečnej sobote očakávame v noci búrky a prehánky najmä na západnom a strednom Slovensku. Cez deň sa budú zrážky vyskytovať miestami na strednom a východnom Slovensku. Počasie sa zlepší na západe Slovenska. Maximálna denná teplota cez víkend bude väčšinou 23 až 28 stupňov Celzia. Chladnejšie môže byť najmä v nedeľu v Žilinskom kraji, na Spiši alebo Horehroní, kde bude okolo 21 stupňov Celzia,“ uviedol meteorológ.

Nasledujúci týždeň

Začiatok budúceho týždňa bude „vyslovene letný“. Začne sa otepľovať, meteorológovia očakávajú malú oblačnosť. Búrok so zrážkami bude menej. V pondelok bude 23 až 29 stupňov Celzia. V utorok budú teploty atakovať 30 stupňov. Streda (19. 6.) a štvrtok (20. 6.) už môžu priniesť aj 32-stupňové teploty.

Celý rozhovor s meteorológom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok