Zo zoznamu vystupujúcich mizli kapely. Jeden z obľúbených festivalov na Slovensku tento rok zrušili

11.6.2024 18:00

Hudobný festival Topfest, ktorý sa mal konať na konci júna 2024 v areáli Žilinského letiska, je zrušený. Viaceré kapely ohlásili neúčasť na podujatí zameranom na rockovú hudbu.

Skupina Desmod so spevákom Máriom Kuly Kollárom (uprostred) počas vystúpenia prvého dňa 16. ročníka hudobného festivalu Topfest, 28. júna 2019 v rekreačnom areáli Zelená voda v Novom Meste nad Váhom. Na snímke diváci sledujú vystúpenie
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Skupina Desmod so spevákom Máriom Kuly Kollárom (uprostred) počas vystúpenia prvého dňa 16. ročníka hudobného festivalu Topfest, 28. júna 2019 v rekreačnom areáli Zelená voda v Novom Meste nad Váhom. Na snímke diváci sledujú vystúpenie.

Kapely, ktoré sa stratili zo zoznamu

Americká kapela P.O.D zrušila viaceré európske vystúpenia, vrátane toho na festivale na Slovensku. Kandské metalové zoskupenie Annihilator ako dôvod uviedlo nedodržanie zmluvných podmienok zo strany organizátora. Podobné vyjadrenia zverejnili aj kapely Eclipse a Phil Campbell And The Bastard Sons, priblížil web prorocker.sk.

Zo zoznamu vystupujúcich sa tiež vytratili aj niektoré české a slovenské kapely. Medzi nimi boli Heľenine oči, Wanastowi Vjecy alebo Kabát.

Vyjadrenie organizátorov

Organizátori sa k zrušenému festivalu vyjadrili až v pondelok (10.6.2024). Na Facebooku napísali, že o ďalších aktualitách budú informovať v najbližších dňoch.

"Na základe nepredvídaných udalostí, ktoré sa stali v predchádzajúcich týždňoch, sme však nútení podľa dnešného rozhodnutia festival na rok 2024 zrušiť. Usilovne pracujeme na tom, aby sme danú situáciu vyriešili hlavne v prospech vás," uviedli.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok