Policajný zbor hodnotí eurovoľby ako bezproblémové. V pohotovosti bolo asi 5-tisíc policajtov

9.6.2024 17:22

Sobotňajšie eurovoľby boli v kontexte bezpečnosti bezproblémové. K vážnejšiemu narušeniu verejného poriadku nedošlo. Polícia zaznamenala viacero incidentov, označila ich za menej závažné. Riešila celkovo 16 podaní, z nich päť vyhodnotila ako priestupok a v jednom prípade začala trestné stíhanie. Informovala o tom Zuzana Hrabovská z komunikačného odboru Prezídia Policajného zboru.

Polícia zásah UK
Foto: TASR/Pavol Zachar (ilustračný záber)

"Aj napriek týmto menej závažným incidentom môžeme priebeh volieb ako pred ich začatím, tak aj počas samotného konania a po ich ukončení vyhodnotiť z pohľadu bezpečnosti ako bezproblémový," poznamenal prezident Policajného zboru Ľubomír Solák.

Bez vážnejšieho narušenia

Pred konaním eurovolieb neprijala polícia žiadne podanie ani trestné oznámenie. "Počas konania sme nezaznamenali vážnejšie narušenie verejného poriadku ani priebehu volieb. Prijaté bezpečnostné opatrenia sme vyhodnotili ako dostačujúce, aby nedošlo k narušeniu verejného poriadku," dodal Solák.

Pozrite si reportáž o príprave polície na eurovoľby:

Približne 5-tisíc ľudí dohliadalo na poriadok

Poďakoval všetkým príslušníkom Policajného zboru, ktorí na zabezpečovaní priebehu volieb participovali. "V pohotovosti boli rôzne zložky polície, nepodcenili sme ani prípravu na ich konanie, preto už pred samotnými voľbami sme zvýšili počty policajtov v teréne. Na samotných voľbách participovalo takmer 3700 príslušníkov PZ a v rámci bežného výkonu služby viac ako 1300 policajtov," uzavrel policajný prezident.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok