Dánska premiérka poďakovala za podporu. Potrebujem byť s rodinou a byť chvíľu sama so sebou, odkázala

9.6.2024 14:43

Dánska premiérka Mette Frederiksenová sa prvýkrát vyjadrila od vtedy, ako ju v piatok v centre Kodane napadol muž a spôsobil jej menšie poranenie v oblasti šije, ktoré jej ošetrili v nemocnici. Na Instagrame sa svojim priaznivcom poďakovala za mnohé podporné slová, ktoré jej po tomto útoku adresovali. Informuje agentúra DPA.

profimedia-0878010037.jpg
Foto: TASR/AP

"Je to neuveriteľne dojemné," napísala v sobotu večer v reakcii na tieto prejavy. "Som smutná a otrasená z (piatkového) incidentu, ale inak som v poriadku. Nateraz potrebujem pokoj a ticho. Pre telo aj pre dušu. Potrebujem byť so svojou rodinou a byť chvíľu sama sebou," uviedla ďalej v príspevku.

Na 46-ročnú dánsku premiérku zaútočil v piatok večer muž v centre hlavného mesta Kodaň a udrel ju. Frederiksenová bola po incidente otrasená a pre menšie poranenie v oblasti šije následne zrušila svoj sobotný program.

Opitý a pod vplyvom drog

Muža, ktorý údajne konal sám, zadržala bezprostredne po incidente polícia, ktorá sa nedomnieva, že by bol jeho útok politicky motivovaný.

Zadržaný sa k nemu súde nepriznal. Tvrdil, že proti Frederiksenovej nič nemá. Dokonca ju označil za "naozaj dobrú premiérku" a tvrdil, že ho prekvapilo, keď ju stretol na ulici. Dánska tlačová agentúra Ritzau informovala, že ide o Poliaka, ktorý žije už dlhšie v Dánsku. V čase útoku bol podľa jej správy opitý a pod vplyvom drog.

Útok odsúdili lídri Európskej únie a napríklad aj generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok