VIDEO: Radovala sa predčasne. Španielska chodkyňa v závere pretekov oslavovala medailu, tú nakoniec získala Ukrajinka

Španielska chodkyňa Laura García-Caro na konci pretekov na 20 kilometrov na majstrovstvách Európy v atletike oslavovala bronzovú medailu, no predčasne. Ukrajinka Ľudmila Oľjanovská ju v závere predbehla a vybojovala si vzácny kov.

Italy_European_Athletics_Championships396367.jpg
Foto: TASR/AP

Na konci piatkových pretekov v Ríme sa zdalo, že Garciová-Carová skončí tretia. Keď sa blížila k cieľovej čiare na štadióne Stadio Olimpico, so španielskou vlajkou okolo krku, začala oslavovať. Informuje o tom CNN.

Ukrajinka ju prekvapila

Oslavy však boli predčasné. Ukrajinská chodkyňa Ľudmila Oľjanovská sa pár metrov pred cieľovou čiarou predrala okolo svojej súperky a na tvári Garciovej-Carovej ste mohli vidieť zdesenie.

“Som sklamaná. Prvú časť pretekov som sa trápila, ale potom som sa spamätala a v posledných desiatich metroch som si myslela, že na to mám, ale nebolo to tak,“ povedala 29-ročná pretekárka podľa agentúry Reuters pre miestne médiá.

Vyhrala Talianka

Zisk titulu majsterky Európy si na domácej pôde nenechala vziať úradujúca olympijská šampiónka Antonella Palmisanová, ktorá zvíťazila v čase 1:28:08 h. Tridsaťdvaročná Talianka od úvodu udávala tempo, po polovici trate sa súperkám vzdialila a išla si po tokijskom zlate po druhý titul na vrcholnom podujatí. Na ME získala druhú medailu, už v roku 2018 v Berlíne dokráčala na bronzovej pozícii.

Na druhom mieste prišla do cieľa ďalšia domáca veteránka, 38-ročná Valentina Traplettiová (1:28:37), bronz získala Ukrajinka Ľudmyla Oľanovská (1:28:48).

Najlepšia Slovenka na 20. mieste

Slovenská chodkyňa Mária Katerinka Czaková obsadila na atletických ME v Ríme na trati 20 km 20. miesto výkonom 1:34:32 h. V úvodnej disciplíne šampionátu skončila hneď za ňou Hana Burzalová za 1:34:43, tretia zo Sloveniek Ema Hačundová prišla do cieľa na 27. mieste v čase 1:39:18.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok