Po ostreľovaní Sadovej hlásia obete. Správca okupovanej časti tvrdí, že Ukrajina cielene útočila na jedno miesto

Proruské okupačné úrady tvrdia, že pri ostreľovaní obce Sadove v Chersonskej oblasti zahynulo najmenej 19 ľudí, vrátane dvoch detí.

Podľa najnovších informácií zomrelo podľa proruských okupačných úradov 22 ľudí. Ukrajinský dvojitý úder zasiahol tunajší obchod a popri rade životov si vyžiadal tiež 15 zranených, z toho piatich zranil veľmi vážne, uviedol predstaviteľ okupačnej správy Chersonskej oblasti Vladimir Saldo podľa agentúr TASS a AFP.

"Po ostreľovaní obce Sadove kyjevskými bojovníkmi ...bol zničený obchod s veľkým počtom návštevníkov a zamestnancov," napísal na telegrame Ruskom dosadený správca okupovanej časti Chersonskej oblasti, ktorý v prvej bilancii obetí písal o 19 mŕtvych a piatich zranených.

Útočia cielene na jedno miesto?

"Prvý (úder) spôsobila riadená francúzska letecká bomba, druhý potom dobre známy americký projektil HIMARS," napísal Saldo v neskoršom príspevku na telegrame. Predstaviteľ ruskej okupačnej správy tvrdí, že ukrajinská armáda namiesto ležiacej juhozápadne od Chersonu zasiahla úmyselne dvakrát, aby bolo viac obetí. Po prvom zásahu sa tam totiž vydalo viacero ľudí na pomoc obetiam.

Agentúra Reuters poznamenala, že správu nie je schopná nezávisle overiť.

Ukrajina opakovane obviňuje Rusko zo vzdušných úderov na jeden cieľ s úmyslom zvýšiť počet obetí vo chvíli, keď na miesto útoku dorazia záchranné tímy.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok