O seniorov sa starajú doma. Opatrovateľskú službu využíva ďalšia obec

7.6.2024 12:16

O štátnu podporu na opatrovateľskú službu požiadala aj obec Veľké Kozmálovce v okrese Levice. Chcela využiť skúsenosti miestnej obyvateľky, ktorá ako opatrovateľka dlhodobo pracovala v Rakúsku. Teraz sa stará sa o dvoch seniorov z obce priamo u nich doma.

Pani Milena pracovala dlhé roky ako opatrovateľka v Rakúsku. Keďže sa rozhodla vrátiť domov, potrebovala si nájsť nové zamestnanie. To ešte netušila, že to bude priamo v obci.

Stará sa o 2 seniorov, ktorí sú odkázaní na 24-hodinovú opatrovateľskú službu. Aj vďaka nej nemuseli byť umiestnení v zariadení pre seniorov, ktoré sa nachádza mimo obce.

Keďže obec nemá peniaze nazvyš, zapojili sa do projektu a požiadali o príspevok štát. Ak by ho nezískali, opatrovateľku by si buď nemohli dovoliť alebo by museli rapídne zvýšiť sumu, ktorú by zaplatil klient. Pre mnohých by to bolo nedostupné.

Pani Milena sa stará o seniorku, ktorá trpí Alzheimerovou chorobou. Keďže sa jej stav neustále zhoršuje a prestala rozprávať, potrebuje intenzívnu starostlivosť.

Aj preto by chceli Veľké Kozmálovce v projekte pokračovať aj v budúcnosti. Zatiaľ ho majú schválený do konca roka 2025, ale pokúsia sa to predĺžiť.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok