Obnovili premávku železničnej dopravy v Pardubiciach. Vlaky môžu využívať len jednu koľaj

7.6.2024 11:01 , Aktualizované: 7.6.2024 12:07

Premávku na železničnom koridore v českých Pardubiciach obnovili. Doprava bola prerušená po tragickej zrážke dvoch vlakov, pri ktorej zahynuli štyria ľudia. Medzi obeťami sú aj dve Slovenky.

Budú pokračovať v odstraňovaní

Práce na odstraňovaní trosiek a oprave koľajníc majú podľa servera Novinky.cz pokračovať, takže v prevádzke ostáva iba jedna z dvoch koľají medzi Kostěnicami a pardubickou hlavnou stanicou.

Obmedzená je aj rýchlosť, vlaky tak meškajú od desiatich minút do polhodiny, upozornili České dráhy.

Pri čelnej zrážke rýchlika RegioJetu smerujúceho z Prahy do Košíc a ďalej do ukrajinského Čopu s nákladným vlakom sa do seba zakliesnili oba rušne.

Železniční hasiči už skôr od seba rušne oddelili a odtiahli nepoškodené vagóny nákladného vlaku. Následne začali pracovať na odstraňovaní viac zdemolovaných častí súprav.

Štyria mŕtvi, desiatky zranených

Pri zrážke vlakov zahynuli štyria ľudia a viac než 20 sa ich zranilo. Medzi obeťami sú aj dve Slovenky. Ďalší dvaja mŕtvi sú podľa ukrajinského rezortu diplomacie Ukrajinci.

Štyri Slovenky pri nehode utrpeli zranenia. Jednu medzičasom prepustili z nemocnice, ostatné ostávajú hospitalizované v stabilizovanom stave.

Príčiny nehody vyšetruje česká železničná inšpekcia a vyšetrovanie začala aj polícia na základe podozrenia z trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

Pozrite si reportáž z tragickej nehody vlakov v českých Pardubiciach.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok