Rusko podniklo rozsiahly útok na Ukrajinu. Útočilo dronmi aj raketami

7.6.2024 07:16

Rusko v noci na piatok podniklo ďalší rozsiahly útok na Ukrajinu, pričom zaútočilo bezpilotnými lietadlami a raketami. S odvolaním sa na ukrajinské úrady o tom informovala ruskojazyčná stanica BBC. V dôsledku útoku horí priemyselný závod v Kyjevskej oblasti, ďalšie podrobnosti o škodách alebo obetiach zatiaľ nie sú známe.

"Nepriateľ v noci zaútočil na oblasť bezpilotnými lietadlami a raketami. Protilietadlová pohotovosť trvala štyri hodiny a v oblasti pracovala protivzdušná obrana,“ uviedol Ruslan Kravčenko, šéf správy oblasti okolo ukrajinského hlavného mesta. Dodal, že o požiar v bližšie nešpecifikovanom priemyselnom závode sa starajú hasiči. Pri útoku neboli zaznamenané žiadne obete.

Varovanie pred leteckými útokmi

Pre takmer celú Ukrajinu večer platilo varovanie pred leteckými útokmi. Výbuchy bolo počuť v Odese, kde podľa predbežných správ pracovali ukrajinské obranné sily. Podľa BBC sa objavili aj správy o útoku na mesto Starokostiantyniv v Chmelnickom regióne, kde sa nachádza významná základňa ukrajinského letectva. Mesto je tiež dôležitým železničným uzlom a častým terčom ruských útokov, uvádza BBC.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok